Partijų reitinguose socialdemokratai kyla į viršų, bet nusileidžia „Tvarkai ir teisingumui”

Lietuvoje balandį populiariausia išliko populistinė partija „Tvarka ir teisingumas”, tačiau parama šiai politinei jėgai kiek sumažėjo. Tuo metu ilgą laiką prastus rezultatus demonstravę socialdemokratai kovoja dėl vietos po saule ir šįkart yra antrieji.
Kaip rodo „Vilmorus” apklausa, kurios rezultatus šeštadienį skelbia dienraštis „Lietuvos rytas”, jei rinkimai į Seimą vyktų dabar, už „tvarkiečius” balsuotų 15,2 proc. respondentų. Kovo mėnesį simpatijai šiai partijai demonstravo 17,3 proc. apklaustųjų.

Tuo tarpu praėjusį mėnesį ketvirtoje vietoję tūnojusių socialdemokratų populiarumas išaugo nuo 8 proc. kovą iki 11,9 proc. balandį. Socdemai šįkart įsitvirtino antroje reitingų lentelės pozicijoje ir į trečiąją vietą nustūmė opozicinę Tėvynės sąjungą – jos rėmėjų skaičius siekia 11,4 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų, kai praėjusį kartą konservatoriams simpatijas reiškė 15 proc. gyventojų.

Ketvirtoje sąrašo vietoje atsidūrė Darbo partija su 8,7 proc., penktieji liko valstiečiai liaudininkai pelnę 6,7 proc. apklaustų gyventojų balsų. Pastariesiems į nugarą alsuoja Naujoji sąjunga (socialliberalai), už kuriuos šiuo metu balsuotų 6,1 proc. respondentų.

Už 5 proc. barjero, atsijojančio, kurios partijos į Seimą patenka pagal proporcinę sistemą, liktų liberalcentristai su 4,6 proc., Liberalų sąjūdis – 4,3 proc., Pilietinės demokratijos partija – 1,1 proc., ir Lenkų rinkimų akcija – 0,7 proc.

Tačiau beveik trečdalis (28,4 proc.) apklaustųjų dar nėra apsisprendę už ką balsuos, neįvardijo, kurią partiją remia, arba žada iš viso nedalyvauti rinkimuose.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks spalio 12 dieną. Pagal proporcinę rinkimų sistemą vienoje visą Lietuvos teritoriją apimančioje daugiamandatėje rinkimų apygardoje į Seimą išrenkama 70 parlamentarų, likę renkami 71-oje vienmandatėje apygardoje – jose balsuojama ne už partijų pateiktą sąrašą, bet už konkrečius asmenis.

Iš viso Seime yra 141 vieta.

Apklausa atlikta balandžio 10-14 dienomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

2 atsiliepimai į "Partijų reitinguose socialdemokratai kyla į viršų, bet nusileidžia „Tvarkai ir teisingumui”"

  1. sluotrazis

    Visiška nesamonė, kad už komunistus dar kas nors balsuotų, nebent jie patys už save arba jų sėbrai, su kuriais jie kartu vagia MŪSŲ VISŲ LR

  2. Įdomu,

    Kada tam Gaidžiui svilins padus? Tiesiog gėda dėl jo tokių „reitingų”. Sakyk teisybę, buvai tskp narys{gal kgb?} užtai ir nusigraistai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.