Darbiečiai Seimo posėdžiuose vilki protesto marškinėliais

Siekdami išvaduoti namų arešte sėdintį savo lyderį ir atgauti „įšaldytas” partijos lėšas, darbiečiai protestą ketvirtadienį demonstravo vilkėdami Seimo posėdyje marškinėlius su užrašu „Už teisingumą” ir partijos simbolika.
Darbiečiai nepatenkinti, kad Vilniaus apygardos teismas paliko galioti finansinėmis machinacijomis įtariamam lyderiui Viktorą Uspaskichą paskirtą namų areštą. Jiems taip pat nepatinka, jog Generalinė prokuratūra „įšaldė” Darbo partijos lėšas, skirtas kaip valstybės dotacijas.

Dėl šios priežasties Darbo partijos frakcijos Seime nariai paskelbė protesto akcijų virtinę. Antradienį prezidentui Valdui Adamkui skaitant metinį pranešimą, salėje šmėžavo darbiečių protesto plakatai, V.Uspaskichą vadinantys „politiniu kaliniu”.

Siekdami iš namų arešto išvaduoti savo lyderį ir kaltindami teisėsaugininkus puolimu, darbiečiai yra nutarę rengti protesto akcijas Seime, šalia jo, o jei nebus išklausyti Lietuvoje – grasina pasistatyti „palapinių miestelį” Briuselyje ir Strasbūre.

Protesto akcijos metu darbiečių Seimo nariai žada nevykti komandiruočių į užsienį, nors šiuo atveju padaryta išimčių – į Latvijos sostinę Rygą lagaminus krautis leista Zenonui Mikučiui.

Visuose Lietuvos rajonuose žadama organizuoti parašų rinkimo akcijas dėl V.Uspaskicho namų arešto panaikinimo ir Darbo partijos finansavimo atnaujinimo.

Įtarimai finansinėmis machinacijomis Darbo partijai ir jos lyderiui V.Uspaskichui buvo pareikšti 2006 metais. Pirmadienį byla perduota teismui.

Kėdainių verslininką V.Uspaskichą, anksčiau dėl skandalų netekusį ūkio ministro ir Seimo nario postų, Lietuvos teisėsauga įtaria organizavus apgaulingą partijos buhalterijos tvarkymą. Manoma, kad Darbo partija galėjo nuslėpti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir nesumokėti apie 4 mln. litų mokesčių valstybei.

Partijos įkūrėjas V.Uspaskichas nuo Lietuvos teisėsaugos apie pusantrų metų slapstėsi Rusijoje ir į Lietuvą grįžo tik pernai rudenį. Vėliau teismas jam skyrė namų areštą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.