Sėkmė įkvėps R.Vyšniauską šėlti Venecijoje

Rytoj Artūras Skavičius ir Aurimas Didžbalis pirmieji iš Lietuvos rinktinės išmėgins jėgas Italijoje prasidėjusiame Europos sunkiosios atletikos čempionate.

Kovos aštuoni stipruoliai

Rokiškyje sportinį kelią pradėjęs, o pastaraisiais metais meistriškumą Klaipėdoje keliantis A.Skavičius rungsis svorio kategorijoje iki 85 kilogramų. Netrukus po jo kovos ir marijampolietis A.Didžbalis. Jis štangą kels lengvesnių – iki 77 kg – atletų varžybose.

Šeštadienį trenerius privers jaudintis klaipėdietis Andrius Vaitkus ir šilutiškis Donatas Anuškevičius (abu iki 94 kg).

Sekmadienį susigrums sunkiausieji atletai. Mūsų šaliai atstovaus uostamiesčio sportininkas Karolis Juraitis ir rokiškėnas Gytis Grikinas (abu – daugiau nei 105 kg) bei Lietuvos rinktinės lyderis Ramūnas Vyšniauskas ir telšiškis Modestas Šimkus (abu – iki 105 kg).

Lignano Sabiadoro kurorte surengtame Europos čempionate mūsų šaliai atstovaus tik vyrai. Aštuoni lietuviai kovos ne vien dėl medalių, bet ir dėl kelialapio į olimpines žaidynes. Jeigu rinktinė jį laimės, greičiausiai į Kinijos sostinę vyks D.Anuškevičius.

Lyderis dar Lietuvoje

R.Vyšniauskas jau turi kelialapį į Pekiną, tačiau pasiryžęs padėti draugams.

„Jei rinktinė gerai pasirodys, pagal komandinius taškus gali iškovoti dar vieną kelialapį į Pekiną”, – sakė rinktinės lyderis.

Šiomis dienomis R.Vyšniauskas treniruojasi Trakuose. Visų laikų geriausias šalies sunkiaatletis pasidžiaugė, kad yra gerai pasirengęs kovoti.

„Savijauta puiki, – džiaugėsi stipruolis. – Retai būna, kad nieko neskaudėtų, tačiau dabar taip yra.” Sportininkas ir šou verslo atstovas vakar suskaičiavo, kiek liko treniruočių iki pasirodymo. „Lietuvoje – dvi, Italijoje – trys”, – lenkė pirštus klaipėdietis.

Italijoje rekordų nesieks

Nors stipruolis jautėsi kupinas jėgų, tačiau rekordų nežadėjo. „Pasaulio, Europos čempionatuose ir olimpiadose sunkiaatlečiai siekia kuo aukštesnių vietų, medalių, o ne rekordų, – kalbėjo daugkartinis šalies rekordininkas. – Aš rekordams pasirenku ramesnes varžybas, pavyzdžiui, Lietuvos čempionatą arba kokį nors turnyrą.”

R.Vyšniauskas trynė rankas, kad turės progą nuvykti į nuostabų Italijos kampelį.

„Jeigu gerai pasirodysiu, iš džiaugsmo nusiaubsiu šį kurortą ir Veneciją”, – juokavo galiūnas.

Venecijoje įvyko Europos sunkiosios atletikos federacijos kongresas.

Jame Lietuvos nacionalinės rinktinės vyriausiajam treneriui, šalies sunkiosios atletikos federacijos viceprezidentui Bronislavui Vyšniauskui už aktyvią veiklą įteiktas padėkos raštas bei medalis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.