Parlamentarė M.A.Pavilionienė susilaukė įspėjimo už kolegų kaltinimus antivalstybine pozicija

Parlamentarė Marija Aušrinė Pavilionienė iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos susilaukė įspėjimo už tai, kad pernelyg aktyviai ir agresyviai reiškia nuomonę apie kolegų poziciją vienu ar kitu klausimu.
Socialdemokratų frakcijai priklausanti Seimo narė pernai gruodį išplatino pranešimą, kuriame Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narius apkaltino „antivalstybine” bei „antimoksline pozicija” dėl to, kad šie gynė katalikišką pasaulėžiūrą rengiant metodinę mokymo priemonę apie šeimos planavimą.

M.A.Pavilionienė savo pranešime įvardijo septynis parlamentarus, kurie, jos nuomone, gina nemokslinę, katalikišką pasaulėžiūrą į šeimą ir jos planavimą – į šį sąrašą pateko įvairių frakcijos atstovai Rima Baškienė, Dalia Teišerskytė, Vilija Aleknaitė-Abramikienė, Ramunė Visockytė, Dangutė Mikutienė, Audronė Pitrėnienė ir Petras Gražulis.

„Man labai gaila, bet aš nė vieno žodžio neatsiimu, ką pasakiau ir ką parašiau. (…) Žmonės, kurie 21 amžiuje eina prieš švietimą, kurie nenori priimti, kad egzistuoja įvairios mokslinės teorijos, kurie gina vieną pasaulėžiūrą kaip aukščiausią pasaulėžiūrą, kaip diktatą, mano manymu, eina prieš mokslą ir prieš modernią valstybę”, – komisijos posėdyje sakė M.A.Pavilionienė.

Kai kurie etikos sargai piktinosi, jog parlamentarė įsivaizduoja esanti teisiausia ir viešojoje erdvėje peikia Seimą, nes savo kolegas kaltina antivalstybinių požiūriu. „O jūs tuo metu taip kalbėdama dar jaučiatės Seimo nare?”, – klausė liberalcentristas Saulius Lapėnas. Jo bei kai kurių kitų etikos sargų nuomone, kaltinimai ginant antivalstybinę poziciją gadina Seimo įvaizdį.

„Kad dar pavardžių nebūtų įvardinta, tai dar tada tiek to, bet dabar…”, – svarstė komisijos narys Algimantas Salamakinas. Jam antrino ir kiti Etikos ir procedūrų komisijos nariai, kurie M.A.Pavilionienės teiginį apie kitų asmenų antivalstybinę poziciją suvokė, kaip pernelyg didelį parlamentarės susireikšminimą.

„Juk ir vakar (antradienį – BNS) mes nepriėmėm sprendimo, kai dėl žmogaus tam tikrų pozicijų, arogancijos (jūs žinot prieš žmogų niekas nieko neturėjo)… Čia parodo tą pavyzdį, kad (…) mes jau daug kartų esam svarstę, kad Seimo nariams reikia atsargiau reikšti savo nuomonę”, – posėdyje sakė konservatorius Antanas Matulas.

Parlamentarai antradienį neišrinko socialliberalės Nijolės Steiblienės Seimo pirmininko pavaduotoja, nors konkrečių priekaištų ji nesulaukė. Tačiau klausimų-atsakymų metu kai kurie Seimo nariai uždavinėjo kandidatei klausimus, kodėl ši susitikus nesisveikina, ir panašius.

Galiausiai buvo sutarta, kad M.A.Pavilionienė bus įspėta ir visiems seimūnams bus rekomenduota kalbėti nuosaikiau ir neužmiršti pridurti „mano nuomone”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.