Įtikinama lietuvių pergalė

Lietuvos regbio rinktinė Klaipėdoje vykusiose kontrolinėse rungtynėse 43:17 (33:0) sutriuškino Latvijos ekipą.

Po 10 taškų nugalėtojams pelnė Andrius Martinskas ir Gediminas Liutkus, 8 pridėjo Kęstutis Marcišauskas, 5 – D.Streckis.

Lietuvos rinktinėje žaidė ir trys Klaipėdos „Kuršių” regbininkai: Egidijus Petronis, Donatas Streckis ir Vaidotas Girdvainis.

Klaipėdos miesto centrinio stadiono atsarginėje aikštėje vykęs mačas lietuviams buvo jėgų patikrinimas ir taktikos gludinimas prieš Europos regbio čempionato 3B diviziono mačą su Austrija. Jis bus žaidžiamas gegužės 3 d.

Lietuviai savo grupėje žaidžia kartu su vengrais, bulgarais, norvegais ir austrais. Pirmauja vengrai (po 6 rungtynių turi 16 taškų), tačiau jiems ant kulnų lipa lietuviai, turintys 15 taškų po 5 rungtynių. Mūsų regbininkams liko trejos rungtynės: gegužės 3 dieną Vilniuje su Austrija, gegužės 17 dieną svečiuose su vengrais ir birželio 7 dieną išvykoje su norvegais.

„Austrus ir norvegus turėtume įveikti. O su vengrais, manau, vyks įtempta kova”, – dienraščiui sakė Lietuvos regbio arbitras klaipėdietis Artūras Jaselskis.

Su Latvijos rinktine jėgas išmėgino Lietuvos aukščiausiosios lygos atvirosioms regbio pirmenybėms besirengiantys Klaipėdos „Kuršiai”. Tačiau be pagrindinių žaidėjų rungtyniavę uostamiesčio vyrai 5:33 (5:12) turėjo pripažinti kaimyninės valstybės regbininkų pranašumą.

Pirmąsias šalies regbio čempionato rungtynes „Kuršiai” žais ateinantį šeštadienį namuose su Kauno „Ąžuolo” ekipa. Pastarieji šį sezoną jau pradėjo nesėkme – 10:29 (0:19) nusileido Rygos „STATS-Miesnieki” (Latvija) ekipai. Be šių komandų, Lietuvos čempionate dar žais Šiaulių „Vairas”, Šiaulių „BaltRex”, Šiaulių „Salda” bei Vilniaus „Geležinis vilkas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.