Prezidento metinio pranešimo fone – darbiečių protesto plakatai

Prezidentui Valdui Adamkui Kovo 11-osios salėje skaitant metinį pranešimą, fone šmėžavo darbiečių protesto plakatai, namų arešte kalintį Darbo partijos lyderį Viktorą Uspaskichą vadinantys „politiniu kaliniu”.
Darbiečiai nepatenkinti, kad Vilniaus apygardos teismas paliko galioti finansinėmis machinacijomis įtariamam lyderiui V.Uspaskichui anksčiau paskirtą namų areštą. Dėl šios priežasties Darbo partijos frakcijos Seime nariai į savo vietas Kovo 11-osios salėje sėdo su plakatais, ant kurių rašoma „Laisvę politiniam kaliniui Viktorui Uspaskichui”, „Mes už vienodas sąlygas rinkimuose”, „Rinkėjui – pasirinkimo laisvę”, „Mes prieš teisinį nihilizmą”, „Neverskite ieškoti teisybės Strasbūre”.

Plakatai buvo pastatyti taip, kad juos matytų tribūnoje metinį pranešimą skaitantis šalies vadovas V.Adamkus bei senosios plenarinių posėdžių salės ložėse prezidento kalbą fiksuojantys žurnalistai.

Siekdami iš namų arešto išvaduoti savo lyderį ir kaltindami teisėsaugininkus puolimu, darbiečiai yra nutarę rengti protesto akcijas Seime, šalia jo, o jei nebus išklausyti Lietuvoje – ruošiasi įrengti „palapinių miestelį” Briuselyje ir Strasbūre. Protesto akcijos metu darbiečių Seimo nariai žada nevykti komandiruočių į užsienį.

Visuose Lietuvos rajonuose žadama organizuoti parašų rinkimo akcijas dėl V.Uspaskicho namų arešto panaikinimo ir Darbo partijos finansavimo atnaujinimo.

Generalinė prokuratūra yra areštavusi Darbo partijos lėšas, skirtas kaip valstybės dotacijas. Taip siekiama užtikrinti civilinį ieškinį, kuris gali būti pareikštas partijai dėl galimų nusikaltimų valstybės finansų sistemai.

Peticija su surinktais piliečių parašais turėtų būti įteikta prezidentui Valdui Adamkui, Seimo pirmininkui Česlovui Juršėnui, premjerui Gediminui Kirkilui, Aukščiausiojo Teismo pirmininkui Vytautui Greičiui, Generaliniam prokurorui Algimantui Valantinui bei nusiųsta į Europos Parlamentą ir Europos Žmogaus Teisių Teismą (EŽTT).

Įtarimai finansinėmis machinacijomis Darbo partijai ir jos lyderiui V.Uspaskichui buvo pareikšti 2006 metais. Pirmadienį byla perduota teismui.

Kėdainių verslininką V.Uspaskichą, anksčiau dėl skandalų netekusį ūkio ministro ir Seimo nario postų, Lietuvos teisėsauga įtaria organizavus apgaulingą partijos buhalterijos tvarkymą. Manoma, kad Darbo partija galėjo nuslėpti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir nesumokėti apie 4 mln. litų mokesčių valstybei.

Partijos įkūrėjas V.Uspaskichas nuo Lietuvos teisėsaugos apie pusantrų metų slapstėsi Rusijoje ir į Lietuvą grįžo tik pernai rudenį. Vėliau teismas jam skyrė namų areštą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.