Į Kauną grįžta Napoleono armijos tiltų mada

Kauno miesto savivaldybė su karo inžinerinėmis tarnybomis tęsia parengiamuosius pontoninio tilto per Nerį statybos darbus.

Miesto vicemero Stepono Vaičikausko teigimu, jau atlikta ekspertizė, ir tokį tiltą, specialistų siūlymu, numatoma statyti 20 metrų atstumu nuo šiuo metu remontuojamo Vilijampolės tilto. Tiltas būtų skirtas tik pėsčiųjų bei dviračių eismui. Pontoninio tilto prireikė pablogėjus Vilijampolės gyventojų ar šioje miesto dalyje dirbančių kitų kauniečių susisiekimo sąlygoms su likusiomis miesto dalimis.

Kauno technologijos universiteto mokslininkai siūlė laikinai, kol stacionarus tiltas bus remontuojamas (o tai gali trukti metus ar daugiau), prisiminti senąją, dar 1812 metais Napoleono armijos Kaune įvestą pontoninių tiltų madą. Tiesa, anuomet svetimų kraštų kariškiai net keletą tiltų buvo pastatę per Nemuną, bet jais pasinaudoję tiltus išardydavo. O šimtui metų prabėgus toje vietoje, kur dabar yra Aleksoto tiltas, vasarą buvo sumontuojamas beveik pustrečio šimto metrų ilgio laikinas plaustas.

Prieš pradedant Vilijampolės tilto remontą mokslininkų pasiūlytą pontoninio tilto pastatymo per Nerį Kaune idėją šį pavasarį „pasigavo” socialdemokratai, kurių deleguotas ministras vadovauja Krašto apsaugos ministerijai. Dėl apsunkintų susisiekimo sąlygų kilus kauniečių nepasitenkinimui, Kaune ketinama pastatyti laikiną pontoninį tiltą.

Už juo besinaudojančiųjų saugumą atsakomybę prisiimtų kariškiai. Tačiau savivaldybė turi rasti lėšų tilto prieigoms sutvarkyti, jo apšvietimui ir budėtojų postui įrengti. Tai kainuotų apie trečdalį milijono litų. Šiuos pinigus tikimasi rasti Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus rezerviniame fonde

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.