Maisto krizė Haityje akcentuoja veiksmų būtinybę, sako Pasaulio bankas

Situacija Haityje, kur šeštadienį, po daugiau kaip savaitę trukusių riaušių dėl maisto kainų žlugo vyriausybė, akcentuoja būtinybę imtis veiksmų dėl smarkiai išaugusių pasaulinių maisto kainų, šeštadienį pareiškė Pasaulio bankas.
„Svarbu, kad tarptautinė bendrija gretai reaguotų”, – savo pareiškime nurodo Pasaulio banko direktorė Karibų regionui Yvonne Tsikata (Ivon Cikata).

Haičio Senatas šeštadienį atleido premjerą Jacques’ą-Edouard’ą Alexisą (Žaką Eduarą Aleksisą), ignoruodamas prezidento Rene Prevalio (Renė Prevalio) planą sumažinti didėjančią ryžių kainą.

„Prezidentas Prevalis pademonstravo tvirtą įsipareigojimą dėl politinio įtraukimo, stabilumo ir ekonominio bei socialinio vystymo, ir mes visiškai tikime, kad tai tęsis”, – pridūrė Y.Tsikata.

Pasak jos, Pasaulio bankas ir toliau planuoja skirti Haičiui 10 mln. JAV dolerių (22 mln. litų) labdarą pietums mokyklose, darbo programoms ir kitoms priemonėms, kuriomis būtų siekiama sušvelninti maisto kainų didėjimą.

Be to, Bankas taip pat planuoja padėti Haičiui suformuoti vidutinės trukmės laikotarpio strategiją maisto saugumui gerinti.

Pasaulio banko prezidentas Robertas Zoellickas (Robertas Zolikas) savaitgalį per savo institucijos ir Tarptautinio valiutos fondo susitikimus paragino pasaulį koordinuojant veiksmus reaguoti į maisto kainų didėjimą.

Didėjančios maisto kainos ir su tuo susijęs infliacijos didėjimas nulėmė pagrindinių maisto produktų trūkumą besivystančiose šalyse ir išprovokavo riaušes Azijos, Afrikos ir Lotynų Amerikos valstybėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.