Maestro primins ir fondas

Neseniai amžinybėn iškeliavusio artisto Vytauto Kernagio sūnus Vytautas ėmėsi įgyvendinti tėvų brandintą idėją. Vytauto Kernagio fondas puoselės kūrėjo atminimą ir padės onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

Registrų centre įregistruota viešoji įstaiga Vytauto Kernagio fondas. Jo direktorius – kovo viduryje mirusio dainininko, aktoriaus, renginių vedėjo ir režisieriaus V.Kernagio sūnus, taip pat Vytautas.

Vakar LŽ pasiteiravo V.Kernagio jaunesniojo apie numatomą fondo veiklą ir tikslus. „Kol kas mūsų veikla nėra tiksliai apibrėžta. Daug kas dar tik idėjos, – sakė jis. – Kalbant bendrai, fondas orientuojasi į kultūros dalykus. Jis puoselės tėvo atminimą, rūpinsis jo idėjų sklaida, kūrinių leidyba. Jei valdyba pritars, fondas rems vėžiu sergančius vaikus. Tokią mintį brandino mama ir tėvas, kai jis susirgo vėžiu. Dabar esame tarsi įpareigoti imtis šios veiklos.”

V.Kernagio sūnus pasakojo, kad pinigai, likę iš beveik 150 tūkst. litų, Lietuvos žmonių suaukotų maestro gydyti, taip pat bus perduoti vėžiu sergantiems vaikams.

Anot pašnekovo, fondo valdyba bus tarsi draugų klubas. Į jį bus kviečiami žmonės, kurie siūlys idėjas ir padės jas įgyvendinti.

„Pagal Labdaros ir paramos įstatymą fondui suteikta teisė gauti 2 proc. pajamų mokesčio sumos paramą. Todėl lėšų veiklai kaupsime ne tik patys ieškodami paramos. Galės prisidėti ir tie žmonės, kuriems brangus mano tėvo atminimas, – kalbėjo maestro sūnus. – Noriu pabrėžti, kad kaip fondo direktorius dirbu visuomeniniais pagrindais – tai yra be jokio atlygio.”

Vienas ryškiausių mūsų dienų Lietuvos menininkų, Nacionalinės premijos laureatas V.Kernagis mirė kovo 15-ąją, nesulaukęs 57-ojo gimtadienio. Jam buvo diagnozuota onkologinė liga, praėjusių metų vasarą atlikta skrandžio operacija, vyko ilgas ir sudėtingas gydymas. Visuomenė, rugpjūtį sužinojusi apie mylimo kūrėjo ligą, įvairiais būdais jį palaikė, linkėjo kuo greičiau pasveikti.

V.Kernagis turėjo vilties, kad įveiks ligą, ne kartą susitiks su savo gerbėjais, tikėjo dar daug nuveiksiantis Lietuvos kultūrai. V.Kernagis, vienas paminklo tarpukario Lietuvos estrados žvaigždei Danieliui Dolskiui iniciatorius, net sirgdamas kartu su skulptoriumi Romualdu Kvintu vyko į Kauną ir atidengė paminklą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.