Siūloma steigti Panevėžio ir Šiaulių dvimiestį

Siūloma steigti Panevėžio ir Šiaulių dvimiestį. Tokia idėja Šiaulių apskrities siūlymu aptarta Panevėžio apskrityje. Pasitarime dalyvavusio Panevėžio miesto mero pavaduotojo Petro Luomano nuomone, norint įgyvendinti tokią idėją, pirmiausia ją aptarti privalėtų Panevėžio ir Šiaulių savivaldybės, rašo „Panevėžio balsas”.

Pradėti įgyvendinti tokią idėją reikėtų nuo bendradarbiavimo tarp metropolijų centrų – Panevėžio ir Šiaulių savivaldybių. „Reikėtų aptarti galimas veiklos sritis, kurioms įgyvendinti būtinas finansavimas. Abi savivaldybės bendradarbiauti galėtų susisiekimo, ekonomikos ir turizmo plėtojimo srityse. Beje, dvimiesčio idėja ne nauja. Tokią idėją norėjo įgyvendinti Kauno ir Vilniaus savivaldybės”, – aiškina mero pavaduotojas.

Toliau tartis numatyta Šiauliuose. Tačiau jau priimta vieninga nuomonė – valdžios institucijos negali priimti sprendimo steigti dvimiestį be konsultacijų ir tarimosi su visuomene.

Panevėžio apskrities viršininkės Gemos Umbrasienės nuomone, reikėtų kuo skubiau pradėti aktyvias konsultacijas su verslo, mokslo atstovais, plačiąja visuomene ir jau kitą savaitę Šiauliuose pasirašyti ketinimų protokolą.

Prieš penkerius metus apie dvimiestį kalbėjo buvę Vilniaus ir Kauno merai Artūras Zuokas bei Arvydas Garbaravičius, tačiau per šį laiką didžiausi šalies miestai nesuartėjo nė per kilometrą. Vienas prie kito miestai artėjo tik dokumentuose ir kuriamuose planuose. Nors kelerius metus abiejų miestų merai tryško optimizmu ir akcentavo dvimiesčio svarbą Lietuvai, projektas nebuvo įgyvendintas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.