Nepale prasidėjo parlamento rinkimai

Nepale ketvirtadienį renkama asamblėja, kuri perrašys šalies konstituciją ir panaikins šimtmečius valdžiusią monarchiją, pranešė pareigūnai.
Istorinis balsavimas prasidėjo 7 val. vietos (4 val. 15 min. Lietuvos) laiku ir baigsis 17 val., tačiau rezultatai bus paskelbti ne anksčiau kaip po trijų savaičių, sakė vienas rinkimų pareigūnas.

Rinkimams, kurie yra pirmasis rimtas balsavimas šalyje per beveik dešimtmetį, užsiregistravo beveik 18 mln. rinkėjų, tačiau pasirengimą temdė smurtas, kuris pastarosiomis dienomis pareikalavo mažiausiai aštuonių žmonių gyvybių.

Šis balsavimas yra kulminacija istorinio 2006 metų taikos susitarimo, kurį po dešimtmečius trukusio maoistų sukilimo, pareikalavusio mažiausiai 13 tūkst. gyvybių, sudarė maoistai ir pagrindinės partijos.

Ultrakairiųjų lyderis Prachanda (Pračanda), atvykęs balsuoti į Čitvano apygardą 100 km į pietvakarius nuo Katmandu, buvo sutiktas su gėlių girliandomis, jį sveikino minios žmonių, pranešė korespondentai.

„Esu tikrai laiminga, kadangi turėsime naują vyriausybę ir kadangi aš balsuoju pirmą kartą”, – stebėdama Prachandą sakė 19-metė studentė Babita Thapa.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.