Premjeras ragina pedagogų atlyginimų didinimo nesieti su jų streikais

Premjeras Gediminas Kirkilas ragina nesieti sprendimų didinti pedagogų atlyginimų su jų streikais, kuriuose algų pakėlimas buvo vienas pagrindinių reikalavimų.
„Aš nesutinku su tuo, kad streikavo – išsikovojo. Tai yra netiesa. Vyriausybė paruošė ilgalaikę mokytojų atlyginimų didinimo programą. Tai iš tos programos po visų streikų ir visos manipuliacijos yra vienintelė pataisa – tai 10 proc. mokame anksčiau ir dar prisidėjo 5 proc. rugsėjo mėnesį”, – ketvirtadienį „Žinių radijui” sakė G.Kirkilas.

Kartu premjeras ramino kultūros ir kitų biudžetinių įstaigų darbuotojus, sakydamas, kad analogiška programa yra ruošiama ir jiems. G.Kirkilas neatsakė, ko konkrečiai šių įstaigų darbuotojai gali tikėtis iš tokios programos.

„Aš visose darbo grupėse nedalyvauju, tai čia aš apie skaičius nekalbėsiu, tačiau kuomet ji bus paruošta ir aptarta su šios srities profsąjungomis, tai mes ją ir paskelbsim. Be to, šiuo metu yra atliekami ir biudžeto skaičiavimai”, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Seimas antradienį palaimino mokytojų atlyginimų didinimo planą, numatantį pedagogų algas kelti 10 procentų nuo gegužės ir 15 procentų nuo rugsėjo.

Šiam projektui nepritaria Vyriausybė, nes norint įgyvendinti Seimo nutarimą prie numatytų beveik 150 mln. litų papildomai teks rasti dar 40-50 mln. litų.

Nuo šių metų pradžios mokytojų atlyginimai jau buvo padidinti vidutiniškai 15 procentų.

Pastaruoju metu mokytojų darbo užmokesčio dydžio klausimas tapo vienu aštriausių politinėje darbotvarkėje ir supriešino mokytojus, politikus bei mokinius.

Kai kurios mokytojų profsąjungos nuo kovo 3-iosios buvo paskelbusios neterminuotus streikus ir reikalavo, jog atlyginimai dar šiais metais vidutiniškai didėtų ne 35 proc. (15 proc. nuo šių metų sausio ir 20 proc. nuo rugsėjo), kaip žadėjo Vyriausybė, o 50-čia proc.

Pedagogai streikus šiuo metu yra sustabdę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

4 atsiliepimai į "Premjeras ragina pedagogų atlyginimų didinimo nesieti su jų streikais"

  1. nesamone

    Tegul dabar jau Kirkilas uodegos neraito – nebetiki niekas tom pasakelem. Jei ne streikai ir kitos akcijos, snipsta butu daves. Nuo rugsejo 1 d. ka zadejo net nedave, o dabar – „va kokie mes geri”. Cha cha cha – pasirode kaip visiskas KVAILYS

  2. Tiesa

    Jau straipsnio pavadinimas yra provokuojantis. Nori issisukti premjeras, tai bando isprovokuoti pedagogus, kad gal jie prasitars kokiu lengvesniu reikalavimu, kuriuos galetu ivykdyti musu premjeras. Mokytojai streikuoja, ne del kazko, o konkreciai del mazu atliginimu. Mokytojas dabar tikras kalinys, kuri mokiniai gali apspjaudyti ir dar geriau. Gal kaikurie to ir verti, bet tikrai nevisi kurie to susilaukia. Taip kad prasete pats premjere patikslinti streiko reikalavimus – patikslino. Gal feninistei Marijai Vapalionienei persunkus uzdaviniai padaryti karjera? Juk kaip feministe gali susitikti su vyriska pedagogu delegacija? Gaila tik kad ivairiu dkandalu deka kazkas darosi karjera. Nesventieji ir pedagogu atstovai, kuriem bando pramust ir paxistu kakarynes.

  3. to tiesai

    visu pirma noriu pasakyti, kad geru mokytoju mokianiai tikrai nespjaudo, o myli ir gerbia, o jei tamsta tave apspjaudo ar kaip kitaip pasiepia… nu vadinasi to ir esi verta, vot taip, mokiniai ne kvaili yra ir zino kam ir uz ka 💡

  4. 2K

    Atlyginimų didinimą reikia sieti ne su streikais,o su pilvo reikalais, politruke.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.