Vyriausybė nepritarė didinti mokytojų atlyginimus

Vyriausybė antradienį skubiai sušauktame posėdyje nepritarė naujausiam Seimo siūlymui didinti mokytojų algas nuo gegužės mėnesio 10 proc., o nuo rugsėjo – dar 15 procentų.

Premjero patarėja Nemira Pumprickaitė BNS pranešė, kad pritarus tokiam siūlymui, iš karto reikėtų 196 mln. litų, o kitais metais – dar 1,106 mlrd. litų.

Antradienio plenariniame posėdyje parlamentarai po svarstymo pritarė valdančiosios koalicijos partnerių socialliberalų pasiūlytam Seimo nutarimo projektui, kuris numato mokytojų atlyginimų didinimą šiemet atitinkamai 10 proc. ir 15 procentų.

Seimo nutarimo projektas dėl mokytojų algų svarstomas ypatingos skubos tvarka, todėl jį priėmti numatoma vakariniame posėdyje.

Socialliberalų pataisai ryte buvo pritarta opozicijos ir pačių soclibų balsais, tuo metu kiti valdantieji siūlymui nepritarė ir iškart pasiūlė kreiptis išvados į Vyriausybę, iš kur reikėtų paimti papildomai reikalingų beveik 50 mln. litų.

Valdantieji siekė, kad pedagogų algos nuo gegužės ir nuo rugsėjo didėtų po 10 proc. Šiam variantui sutikimą buvo davusi ir Vyriausybė.

Pastaruoju metu mokytojų darbo užmokesčio dydžio klausimas tapo vienu aštriausių politinėje darbotvarkėje ir supriešino mokytojus, politikus bei mokinius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

2 atsiliepimai į "Vyriausybė nepritarė didinti mokytojų atlyginimus"

  1. nejaugi

    niekas nenulauzys ozio ragu, kad visi seimo komitetu nutarimai i juos atsimusa? manau, kad mokytojai turi streikuoti, reikalaudami ir vyriausybes atsistatydinimo. Monkevicius-buves mokytojas, zada kovoti uz mokytojus, todel jo ir neskiria i svietimo ministrus

  2. teisingai nutare

    Nu taip ir turejo buti. Kitaip juk turetu i gatves iseiti visa Lietuva streikuoti, kad ir kitu profesiju zmonems atlyginimus pakeltu. O kuo mes blogesni uz mokytojus? Pasakykit, ar mazai ir atsakingai dirbame, ar maziau nei jie issilavinimo siekeme? Kodel jie turetu daugiau gauti uz kitus?!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.