A.Kubilius: Vyriausybė klaidina visuomenę dėl „Leo LT”

Konservatorių lyderis Andrius Kubilius piktinasi, kad Vyriausybė bando neigti, kad jos ir „NDX energija” sutarčių projektuose dėl „Leo LT” sukūrimo nėra įtvirtintos Seimo nurodytos nuostatos dėl nacionalinio investuotojo tikslo.
Pasak A.Kubiliaus, Vyriausybės spaudos tarnyba pateikia tokią „atnaujintą” nacionalinio investuotojo įstatų 17-ojo straipsnio redakciją: „Siekdama savo veiklos tikslo, bendrovė privačios iniciatyvos pagrindu įgyvendina Lietuvos strateginį tikslą – kompleksiškai integruoti Lietuvos energetikos sistemą į ES valstybių elektros perdavimo sistemas”.

„Tuo tarpu Seimo priimtame įstatyme bendrovės tikslas apibrėžiamas tokiu būdu: „veiklos tikslas yra socialiai atsakingai siekti naudos ir visiems akcininkams, taip pat dalyvauti įgyvendinant šio įstatymo 8 straipsnio 3 dalyje numatytą Lietuvos strateginį tikslą”, – aiškina A.Kubilius.

Jo teigimu, šie iš pirmo žvilgsnio menki redakciniai skirtumai gali būti labai svarbūs, jei kiltų ginčai tarp akcininkų ir bylos nagrinėjimas persikeltų į tarptautinį arbitražą.

Pagal šiuo metu parengtus sutarčių projektus, „NDX energijai” priklausys 38,3 proc., valstybei – 61,7 proc. „Leo” akcijų. „Leo LT” antrinėmis įmonėmis bus valstybės valdomos bendrovės Rytų skirstomieji tinklai bei „Lietuvos energija” ir „NDX energijos” valdoma VST.

Nacionalinis investuotojas ne tik dalyvautų naujos atominės elektrinės statyboje, bet ir tiesiant elektros tiltus į Vakarus bei integruojant Lietuvos energetikos sistemą į Vakarų Europos sistemas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.