Dūma tvirtins Putino kandidatūrą į premjero postą gegužės 8 dieną

Valstybės Dūma gegužės 8 dieną tvirtins Vladimiro Putino kandidatūrą į Rusijos ministro pirmininko postą, pirmadienį pranešė parlamento žemųjų rūmų pirmininkas Borisas Gryzlovas.

„Mes laukiame gegužės 7 dienos, kai bus (išrinkto Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo) inauguracija, ir gegužės 8 dieną, kai bus patvirtinta Vladimiro Putino kandidatūra į ministro pirmininko postą”, – Maskvoje sakė B.Gryzlovas naujienų agentūrai „Ria Novosti”

Be to, pasak jo, balandžio 14-15 dienomis vyksiantis partijos suvažiavimas turės susumuoti rezultatus ir numatyti ateities planus.

Pasak B.Gryzlovo, prieš 4-5 metus partija planavo savo darbą, orientuodamasi į ateinančius metus. Prieš dvejus metus, kai buvo priimami partijos projektai, mes pasirinkome vidutinę planavimo trukmę – trejus metus”, dabartinis suvažiavimas planuos darbą dvylikai metų į priekį – iki 2020 metų, pažymėjo jis.

Kaip pareiškė B.Gryzlovas, „tai rodo dabartinės padėties stabilumą, politinės ir ekonominės situacijos mūsų šalyje stabilumą”.

Pasak jo, pagrindinis suvažiavimo klausimas – partijos „Vieningoji Rusija” vaidmuo įgyvendinant šalies raidos strategiją iki 2020 metų.

B.Gryzlovas papasakojo, kad prieš partijos suvažiavimą vyks forumas „Strategija 2020”, kuriame bus aptariami ilgalaikiai šalies raidos programos tikslai.

„Pirma ir svarbiausia – tai gyvenimo trukmė”, – pareiškė B.Gryzlovas, primindamas, kad iki 2020 metų šis rodiklis turi būti vidutiniškai 75 metai.

„Vieningosios Rusijos” lyderis taip pat pabrėžė, kad Rusija turi tapti vienu pasaulio finansų centrų ateityje.

„Tai mūsų uždavinys, ir šitai ne tik prekybos biržose, kurios bus įsteigtos Rusijoje organizavimas – tai artimiausių metų uždavinys, bet šitai, be abejo, ir finansinių paslaugų eksportas”, – sakė B.Gryzlovas, pažymėdamas, kad Rusija šiuo metu yra patraukli investuotojams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.