Priimti sprendimus dėl „Leo LT” trukdo opozicija, ieškanti pagalbos net užsienyje, teigia premjeras

Sprendimai dėl naują atominę elektrinę ir jungtis į Lenkiją bei Švediją turinčios statyti „Leo LT” bendrovės steigimo užtruko dėl opozicijos pasipriešinimo, o ne dėl Vyriausybės kaltės, tačiau jau šį trečiadienį šios bendrovės steigimo dokumentus svarstys Vyriausybės priežiūros komitetas, pirmadienį pareiškė premjeras Gediminas Kirkilas.
„Jeigu būtų daroma viskas pagal Vyriausybės pasiūlymus ir nebūtų vilkinama Seime ir opozicijos ir dar įjungiant visą arsenalą viešųjų ryšių ir panašių dalykų, tai sprendimas jau seniai būtų priimtas”, – pirmadienį žurnalistams teigė Vyriausybės vadovas.

„Nė vieną dieną šis arsenalas nebuvo sustabdytas, buvo kreiptasi net į užsienį, kaip mūsų opozicija mėgsta daryti”, – teigė. G.Kirkilas.

Jo teigimu, jau šį trečiadienį Ūkio ministerijos ir VP grupei priklausančios bendrovės „NDX Energija” derintus ” Leo LT” steigimo dokumentus turėtų svarstyti Vyriausybės priežiūros komitetas. Jam vadovauja pats G.Kirkilas, o tarp narių yra su „NDX Energija” derėjęsis ūkio ministras V.Navickas, taip pat – teisingumo, vidaus reikalų, aplinkos, žemės ūkio, finansų ir užsienio reikalų ministrai, Vyriausybės kancleris.

Paklaustas, kas pasirašys „Leo LT” steigimo dokumentus, G.Kirkilas teigė, jog tai turėtų padaryti ūkio ministras V.Navickas.

„Jei Vyriausybė nenuspręs kitaip”, – pridūrė premjeras.

„NDX energijos” vadovas Ignas Staškevičius interviu dienraščiui „Respublika” šeštadienį teigė, jog Vyriausybei delsiant priimti sprendimus, „NDX energija” gali nuspręsti pasitraukti iš „Leo LT” projekto.

„Gali būti ir taip. Tokia pato būsena negali tęstis neapibrėžtą laiką, nes mums irgi reikia spręsti, planuoti, gyventi, plėtoti verslą, investuoti į kitas sritis. Dabar yra skirti resursai, pinigai, žmonės, mintys, laikas, tačiau niekas nejuda iš vietos”, – sakė I.Staškevičius.

Jis taip pat tvirtino, kad nusprendus atsisakyti „Leo LT”, VP grupė norės, kad būtų įvardyti kiti sprendimai.

„Jeigu laikas privers arba atsiras valinga nuomonė iš valstybės pusės pasakyti, kad „Leo LT” nebereikalinga, tai šios įmonės tiesiog ir nebus. Tuomet turės atsirasti kiti sprendimai. Jeigu jie bus geresni už dabar parengtą, nei aš, nei mano kolegos tikrai nebūsime įsikibę į „LEO LT”.

Mes padarėme savo sprendimą – pasisiūlėme tapti valstybės partneriais ir mus pasirinko. Tačiau šis pasirinkimas iki šiol nėra užfiksuotas iki galo”, – teigė „NDX energijos” vadovas.

Pagal rengiamus sutarčių projektus valstybė valdys 61,7 proc., „NDX energija” – 38,3 proc. „Leo” akcijų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.