Lietuvoje minima saugaus eismo diena

Lietuvoje sekmadienį minima Saugaus eismo diena. Balandžio 6-oji nuo 2006-ųjų metų Lietuvoje yra paskelbta atmintina diena.
Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnyba gyventojų prašo bent šią dieną pabūti kelyje žmogiškesniais, pakantesniais ir rūpestingesniais. Pareigūnai ragina pagalvoti ne vien tik apie save, bet gerbti kitus ir kitų saugumą.

Vairuotojai ir keleiviai raginami užsisegti saugos diržus, o motociklininkai ir mopedų vairuotojai turėtų užsisegti saugos šalmą.

,,Transporto priemones vairuokime atsakingai: nesėskime prie vairo išgėrę alkoholinių gėrimų ar apsvaigę nuo kitų svaigiųjų medžiagų, neviršykime leistino važiavimo greičio. Būti saugiems kelyje – visų mūsų teisė ir pareiga. Tai padaryti galime tik mes patys – eismo dalyviai – ir tai priklauso nuo kiekvieno iš mūsų”, – prašo policininkai.

Jie linki gražios, šiltos ir saugios Saugaus eismo dienos ir gero kelio kiekvieną dieną.

Lietuva pagal eismo nelaimių ir žuvusiųjų jose skaičių jau seniai pirmauja tarp visų Europos Sąjungos šalių. Nuo metų pradžios sugriežtinus atsakomybę už vairavimą neblaiviam, neturint teisės, tragiškų avarijų ir žuvusiųjų keliuose sumažėjo, tačiau pasiektas rezultatas netenkina nei policijos, nei visuomenės.

Per tris šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu 2007 m. laikotarpiu, žuvusiųjų eismo dalyvių skaičius Lietuvos keliuose sumažėjo 25,4 proc.

Per šį laikotarpį, lyginant su 2007 m. pirmojo ketvirčio rezultatais, įvyko 13,1 proc. mažiau eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės (1157 eismo įvykiai). Juose sužeista 12,5 proc. mažiau žmonių (1400 eismo dalyvių). Šiais metais žuvo 20,3 proc. mažiau pėsčiųjų ir dviratininkų.

Susisiekimo ministerijos parengtoje Greitojo poveikio eismo saugumo gerinimo keliuose programoje, kuri buvo pristatyta pernai rudenį, per 16 metų Lietuva avarijose neteko 13,4 tūkst. žmonių, o šalies ūkiui eismo įvykiai kasmet padaro apie 1,5 mlrd. litų nuostolių.

Policijos duomenimis, dėl nesaugaus greičio kasmet įvyksta apie 1200 eismo įvykių, žūsta apie 200 žmonių ir apie 1500 sužeidžiama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.