Opozicija telkiasi prieš premjerą

Opozicija telkiasi prieš nepasitikėjimo sulaukusį premjerą Gediminą Kirkilą – konservatoriai, Darbo partijos, „Tvarkos ir teisingumo” bei Liberalų sąjūdžio atstovai po frakcijų posėdžių ketvirtadienį ryte nutarė vieningai balsuoti už socialdemokrato ministro pirmininko atstatydinimą.

Apie galimą atsimetimą nuo valdančiosios koalicijos prabilę Pilietinės demokratijos partijos parlamentarai BNS sakė balsuosiantys laisvai, t.y., kaip kuris norės.

Valdantieji viltis išsaugoti G.Kirkilą premjero poste dėjo į opozicinius „darbiečius”, nes „pilietininkams” prakalbus apie galimą traukimąsi kilo abejonių socialdemokratų, valstiečių liaudininkų, liberalcentristų, socialliberalų ir „pilietininkų” koalicijos tvarumu.

Iš koalicijos pasitraukus „pilietininkams”, valdančioji dauguma taptų mažuma su 66 balsais. Socialdemokratai viltis dėjo į „darbiečių” paramą G.Kirkilui, tačiau šie interpeliacijos išvakarėse nutarė jo nepalaikyti ir balsuoti už atstatydinimą.

Premjero atstatydinimui reikia ne mažiau nei 71 balso. Iš viso Seime yra 141 vieta. Pagal Seimo Statutą, balsavimas dėl pasitikėjimo ministru pirmininku ar ministru yra slaptas.

Nepasitikėjimo procedūrą inicijavo parlamentarai, priklausantys opozicinių konservatorių, Liberalų sąjūdžio, „darbiečių” bei „Tvarkos ir teisingumo” frakcijoms. Iš viso opozicinės frakcijos, įskaitant darbiečius, Seime turi 68 vietas, 1 mandatas priklauso Mišrios frakcijos atstovui, o subyrėję „pilietininkai” vienija 6 asmenis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.