Euro įvedimui pritaria daugiau nei pusė Lietuvos gyventojų – apklausa

Daugiau nei pusė – 52,8 proc. – Lietuvos gyventojų pritaria euro įvedimui. Per pastarąjį pusmetį pritariančiųjų bendros Europos Sąjungos valiutos įvedimui padaugėjo 6 procentiniais punktais.
BNS užsakymu viešosios nuomonės ir tyrimų bendrovės RAIT kovo mėnesį atliktos apklausos duomenimis, nepritariančiųjų euro įvedimui per pusmetį sumažėjo maždaug 3 procentiniais punktais iki 40,8 procento.

Norinčių eurą Lietuvoje matyti kuo greičiau dalis per pastarąjį pusmetį beveik nepakito ir buvo 22,6 proc., ne anksčiau kaip po penkerių metų – padidėjo nuo 17 proc. iki 20,4 proc., o ne anksčiau kaip po 10 metų – išaugo nuo 7 proc. iki 9,8 procento.

Tuo tarpu neturinčių nuomonės apklaustųjų skaičius smuko nuo 9 proc. iki 6,3 procento.

Lietuvai dėl kiek per didelės infliacijos nepavyko įsivesti euro nuo 2007 metų, dabar Vyriausybės skelbiamas siekis – 2010 metai, bet kai kurie ekspertai abejoja, ar pavyks tai padaryt anksčiau nei 2012-aisiais.

Kad Euras būtų įvestas kuo greičiau dažniau paminėjo turintys aukštesnes pajamas (2001 litų ir daugiau, vienam šeimos nariui per mėnesį) apklaustieji. 65-74 metų respondentai bei asmenys įgiję pradinį arba pagrindinį išsilavinimą dažniau teigė nepritariantys euro įvedimui Lietuvoje.

Šiemet apklausoje dalyvavo 1037 gyventojai nuo 15 iki 74 metų amžiaus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

2 atsiliepimai į "Euro įvedimui pritaria daugiau nei pusė Lietuvos gyventojų – apklausa"

  1. kaunas

    nesamone niekam tas euras nereikalingas ,kaip gali pritart puse zmoniu jeigu trecdalis gyvena uzsienyje 😀

  2. romas

    nu jo tikrai nereikia euro lietuvoje 😡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.