Putinas gegužės 8-ąją gali būti išrinktas premjeru

Rusijos parlamentas naujuoju premjeru Vladimirą Putiną gali patvirtinti dieną po to, kai jį jo poste pakeis Dmitrijus Medvedevas, antradienį sakė šalies parlamento pirmininkas.
V.Putinas iš prezidento posto traukiasi dėl to, kad pagal konstituciją nebegali siekti dar vienos kadencijos. Jis yra sakęs, kad valdant D.Medvedevui, kuris turi būti prisaikdintas gegužės 7 dieną, dirbs premjero poste.

Žurnalistams paklausus, ar balsavimas dėl V.Putino paskyrimo patvirtinimo galėtų įvykti gegužės 8-ąją, Valstybės Dūmos pirmininkas Borisas Gryzlovas atsakė: „Kam atidėlioti?”. JO žodžius citavo Rusijos naujienų agentūra „Interfax”.

„Manau, visai realu, kad susidarys situacija, kai senatoriai ir deputatai susirinks (gegužės 8-ąją) ir parems Vladimiro Vladimirovičiaus Putino kandidatūrą”, – sakė B.Gryzlovas.

Kremliui lojalūs deputatai žemuosiuose parlamento rūmuose turi didžiulę persvarą, todėl V.Putino kandidatūra turėtų būti patvirtinta be jokios didesnės opozicijos.

Jei balsavimas vyks gegužės 8 dieną, jis bus surengtas neįprastai greitai. Ankstesniems prezidentams po prisaikdinimo prireikdavo kelių dienų, kad parlamentas patvirtintų jų pasirinktus premjerus.

Be to, V.Putinas tokiu atveju turėtų mažai laiko tradicinei procedūrai – prieš balsavimą rengiamiems susitikimams parlamente su frakcijų lyderiais.

V.Putinas sakė, jog nori ir toliau daryti didelę įtaką Rusijos politikai, o apžvalgininkai spėjo, kad ne V.Medvedevas, o V.Putinas premjero poste bus tikrasis šalies valdytojas.

Rusijos laikraščiai cituodami šaltinius parlamente antradienį rašo, kad galutinis sprendimas dėl to, kada rengti balsavimą, dar nepriimtas. Pasak šaltinių, balsavimo data bus paskelbta iki balandžio 14-osios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.