Sostinės savivaldybė planuoja apskųsti Vyriausybę dėl žlungančių Nacionalinio stadiono statybų

Vilniaus miesto savivaldybė svarsto galimybę paduoti į teismą Vyriausybę, nes ji, delsdama Nacionalinio stadiono sostinėje statyboms skirti žadėtus 200 mln. litų, nevykdo įsipareigojimų.
Savivaldybės atstovai teigia, kad Vyriausybė ir jos vadovas Gediminas Kirkilas žlugdo stadiono statybas, o dėl sustabdytų darbų patiriama milijoninių nuostolių.

„Susidariusią situaciją būtina įvertinti teisiškai. Vyriausybė atskiru nutarimu numatė lėšas Nacionalinio stadiono statybai ir įpareigojo savivaldybę iki 2009 metų birželio 25 dienos pastatyti stadioną. Tačiau sudarius rangos sutartį, pradėjus statybas, finansavimas nebuvo skirtas. Statybų vilkinimas virsta realiais finansiniais nuostoliais, už kuriuos reikės atsakyti”, – pranešime spaudai teigė Vilniaus mero pavaduotoja Evaldas Lementauskas.

Anot jo, „abejonių dėl skaidrumo nėra”, stadiono sąmata ir visi kiti reikiami dokumentai Vyriausybei pateikti.

„Dėl Vyriausybės nutarimo nevykdymo susidarė milijoninės skolos – rangovai investavo savo lėšas į statybas, 16 mln. litų jau sumokėjo savivaldybė, kiekviena prastovos diena kainuoja iki 20 tūkst. litų, gresia statybvietės konservavimo išlaidos, kurios taip pat sieks ne vieną milijoną litų. Dėl šių pasekmių atsakomybę turi prisiimti Vyriausybė – ji nevykdo savo pačios nutarimų”, – aiškino E.Lementauskas.

Nacionalinio stadiono statybos sostinės Šeškinės mikrorajone pradėtos šiemet vasario 15 dieną, tačiau nesulaukus Vyriausybės finansavimo, darbai sustojo. G.Kirkilas yra sakęs, jog Privatizavimo fonde numatytos lėšos stadiono statybai nebus pervedamos tol, kol nebus aiški galutinė statinio kaina.

Nacionalinis stadionas bus universalios paskirties, su dengtomis tribūnomis ir 25 tūkst. sėdimų vietų. Stadiono pagrindinė arena turėtų būti pastatyta iki kitų metų birželio 25-osios, tačiau E.Lementauskas jau yra pareiškęs, kad iki šios datos suplanuotų darbų neįmanoma atlikti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.