Pagrobtas Izraelio kareivis yra gyvas, su juo elgiamasi gerai, sako „Hamas” lyderis

Izraelio kareivis Giladas Shalitas (Giladas Šalitas), kurį palestiniečių kovotojai pagrobė 2006 metų birželį, yra gyvas ir su juo elgiamasi gerai, interviu televizijai „Sky News”, kuris buvo parodytas pirmadienį, sakė „Hamas” lyderis Khaledas Meshaalas (Chalidas Mešaalas).
„Giladas tebėra gyvas ir mes su juo gerai elgiamės, o izraeliečiai blogai elgiasi su mūsų kaliniais, ir visi tai žino”, – sakė jis šiai britų televizijai.

G.Shalitą 2006-ųjų birželio 25-ąją iš armijos bazės netoli Gazos Ruožo pagrobė kovotojai iš trijų grupuočių, įskaitant judėjimą „Hamas”, kuris pernai birželį, per savaitę trukusius kruvinus susirėmimus, iš šios teritorijos išstūmė palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso (Mahmudo Abaso) judėjimą „Fatah”.

Pernai balandį „Hamas” per Egiptą Izraeliui nusiuntė 450 kalinių, kurių paleidimo nori mainais į G.Shalitą, sąrašą, tačiau vienas izraeliečių pareigūnas tada sakė, kad daugelio tų palestiniečių kalinių negalima paleisti, nes jų „rankos suteptos krauju”, tai yra, jie dalyvavo išpuoliuose, per kuriuos žuvo izraeliečiai.

„Hamas” aukšto rango lyderis Mahmudas al Zaharas (Mahmudas Zaharas) šį mėnesį perspėjo, kad G.Shalitas bus paleistas tik tada, jei bus įvykdyti visi judėjimo reikalavimai.

Kh.Meshaalas su „Sky News” kalbėjosi neskelbiamoje vietoje Damaske.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.