Socdemų pirmininko pavaduotojas siūlo premjerui „nesivelti į interpeliaciją”

Socialdemokratų pirmininko pavaduotojas Vytenis Andriukaitis partijos lyderiui premjerui Gediminui Kirkilui pasiūlė nesivelti į Seime jam rengiamą interpeliaciją.
Penktadienį spaudos konferencijoje tai pareiškęs V.Andriukaitis nekonkretizavo, ką turi galvoje, pateikdamas G.Kirkilui tokį siūlymą. Jis neatsakė į klausimą, šį siūlymą reikėtų suprasti kaip raginimą atsistatydinti. Vėliau BNS kalbinamas jis aptakiai aiškino, jog sugebėjimas nesivelti į interpeliaciją priklauso nuo „politinės išminties” ir teigė, jog ne viena interpeliacija Seime neįvyko, nes tokia iniciatyva buvusi autorių atšaukta.

„Vargu, ar reikėtų veltis į tą interpeliaciją. Labai daug gandų, kalbų, sąmokslų versijų bus plėtojama. (…) Yra bent 3-4 galimi scenarijai, kaip pakeisti susidariusią padėtį. Bet šiandien aš jų nepasakysiu, juos pristatysiu šeštadienį per LSDP prezidiumo posėdį”, – kalbėjo V.Andriukaitis.

Praėjusią savaitę Seimo pirmininkui buvo įteiktas opozicinių konservatorių, liberalsąjūdiečių, darbiečių bei „Tvarkos ir teisingumo” frakcijų parengtas interpeliacijos tekstas premjerui, kurį savo parašais parėmė 58 parlamentarai. G.Kirkilui pateikiamas pluoštas priekaištų, įskaitant augančią infliaciją, nacionalinio investuotojo „Leo LT” kūrimą, prastą mokytojų finansinę padėtį, paskatinusią juos streikams.

V.Andriukaitis panašiai aptakiai kalbėjo apie socialdemokratų pirmininko G.Kirkilo galimybes vesti partiją į ateinančius Seimo rinkimus, abejodamas pasitikėjimą praradusio asmens galimybėmis likti vadovauti partijai.

„Lyderis turi turėti visuomenėje pasitikėjimo kreditą. Patekome situaciją, kai mūsų pirmininkas pateko už (populiariausių visuomenėje politikų-BNS) dešimtuko ribos. Yra tik dvi galimybės – arba sugrįžti į dešimtuką, arba nebesugrįžti į dešimtuką. (…) Pačios partijos pasitikėjimo kreditas įvairiuose tyrimuose yra didesnis nei premjero”, – samprotavo V.Andriukaitis.

„Vilmorus” apklausos duomenimis, vasarį dešimtoje vietoje buvęs socialdemokratų lyderis G.Kirkilas kovą atsidūrė už dešimtuko ribų – jo populiarumas nuo 3,2 proc. smuko iki 1,9 proc.

Socialdemokratų partija su 8 proc. pasitikėjimo (vasarį – 1 proc.). buvo ketvirta po „Tvarkos ir teisingumo”, Tėvynės sąjungos ir Darbo partijos.

Socialdemokratas konstatavo, kad jo atstovaujamai partijai būtinos permainos. Anot jo, prie to, kad socialdemokratų populiarumas smunka, o potencialius jos atstovų rinkėjus pritraukia kitos politinės jėgos, privedė ir pačios partijos vykdoma politika bei visuomenėje abejonių sukėlę sprendimai.

V.Andriukaitis, kuris prieš kelis mėnesius buvo sustabdęs savo kaip partijos vicepirmininko įgaliojimus, penktadienį taip pat pranešė grįžtas į aktyvią politinę ir partinę veiklą.

„Matydamas šią situaciją, nutariau sugrįžti į aktyvią veiklą partijoje ir pereiti prie aktyvių veiksmų, diskutuoti partijos skyriuose, diskutuoti taryboje, burti šalininkus ir stengtis pakeisti partijos padėtį”, – kalbėjo politikas, jaučiantis partijos kolegų paramą šiam žingsniui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

2 atsiliepimai į "Socdemų pirmininko pavaduotojas siūlo premjerui „nesivelti į interpeliaciją”"

  1. !!!~

    salin komunistu vadeiva kirkila!

  2. tim

    na geras, jei sitas veikejas, kuris buvo itariamas kysiu emimu ir tik matyt , daugelio nuomone sis faktas nebuvo irodytas, matyt todel kad ponas yra partijos pirmininko pavaduotojas dar drista kazka sakyt, matyt negerai pas mus antlietuvos kazkas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.