Šiaurės Korėja paleido artimojo nuotolio raketas, praneša Seulas

Šiaurės Korėja penktadienį prie savo vakarinės pakrantės išbandė artimojo nuotolio raketas, sakė Pietų Korėjos prezidento atstovas.
Raketos buvo paleistos per „įprastas karines pratybas”, naujienų agentūrai „Yonhap” sakė Lee Dong-Kwanas (Li Dongkvanas).

„Prezidentas Lee Myung-Bakas (Li Mjungbakas) buvo informuotas apie … Šiaurės Korėjos raketų paleidimą, … bet jokios ypatingos reakcijos neparodė”, – sakė atstovas.

„Yonhap” pranešime sakoma, kad raketos, galbūt keturios, buvo paleistos penktadienį 10 val. 30 min. vietos (3 val. 30 min. Lietuvos) laiku, į Geltonąją jūrą. Taip pat nurodoma, kad tai galėjo būti rusų gamybos raketos „Styx”.

Jos buvo paleistos padidėjus įtampai tarp abiejų Korėjų. Ketvirtadienį Pchenjanas išsiuntė iš šalies bendrame pramoniniame objekte dirbusius Pietų Korėjos pareigūnus – taip buvo protestuojama prieš Seulo naujosios vyriausybės griežtesnę politiką dėl Šiaurės Korėjos, kuri ekonominę pagalbą sieja su branduoliniu nusiginklavimu.

„Yonhap” nurodė, kad komunistinė Šiaurės Korėja anksčiau šią savaitę rengėsi paleidimui, kuris tuo metu nebuvo atliktas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.