Nauja vasara Palangoje bus brangesnė

Palangos savivaldybės taryba ketvirtadienį palaimino sprendimą dėl rinkliavų už įvažiavimą į kurorto centrą ir automobilių statymą. Pinigai bus pradėti rinkti nuo gegužės vidurio.

Vadinamąją infrastruktūros rinkliavą už įvažiavimą į centrinę Palangos dalį – ruožą tarp Botanikos parko pietuose, Vanagupės komplekso šiaurėje, Klaipėdos plento ir jūros – vairuotojai turės sumokėti per valandą nuo įvažiavimo arba iš anksto.

Ji galios vieną parą, taigi jei atvykę į kurortą tą pačią dieną iš jo išvyksite ir vėl parvažiuosite, rinkliavos pakartotinai mokėti nereikės. O jeigu grįšite kitą parą – vėl turėsite patuštinti piniginę.

„Rinkliavos dydis sieks 10 Lt už lengvuosius bei krovininius iki 3,5 t automobilius, 30 Lt – už didesnius krovininius automobilius, 40 Lt – už autobusus”, – „Vakarų ekspresui” nurodė Palangos savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Kuznecovas. Pagal ankstesnį sprendimo projektą, kurį Taryba „išbrokavo” kovo viduryje, svečiams būtų tekę mokėti po 10 Lt už kiekvieną kurorte praleistą dieną, nesvarbu, kiek aktyviai jie „migruoja”.

Naująjį sezoną, t.y. nuo gegužės 15-osios iki rugsėjo 15-osios, mokėti reikės ir už automobilių stovėjimą.

Pigiau kainuos palikti mašiną specialioje aikštelėje (1 Lt per valandą), o į dvi zonas, nelygu atstumas iki paplūdimio, suskirstytose gatvėse – 2 arba 3 Lt per valandą už lengvuosius automobilius, 8 arba 12 Lt – už kitas transporto priemones.

Sumokėti pinigus bus galima siunčiant SMS žinutę, grynaisiais, mokėjimo kortele bei per banką.

Netrukus Taryba konkurso būdu išrinks rinkliavos administratorių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

3 atsiliepimai į "Nauja vasara Palangoje bus brangesnė"

  1. Valda

    Durnai tikrai nesamone jei zmones nores paiilset pinigu daug neturi gerai kai as turiu o kiti 👿

  2. Kes

    Nepritariu 😉

  3. as

    susikiskit i sikna ta savo palanga yra geresniu vietu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.