Savaitgalį pajusime pavasarį

Kurį laiką ambicingai purkštavusi žiema traukiasi. Savaitgalį įsivyraus šilti, saulėti, pavasariški orai.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, jau penktadienio dieną oro temperatūra pakils iki septynių laipsnių šilumos. Padangėje sklandys lengvi debesys, pro kuriuos tirpdydama žiemos apraiškų likučius spigins saulė. Naktį į šeštadienį didžioje šalies dalyje temperatūra dar nukris laipsniu žemiau nulio, atslinks tamsesni debesys.

Šeštadienį, panašu, pajūryje negausiai palis, bus debesuota, kitur su pragiedruliais. Oro temperatūra dar laipsniu pakils ir daug kur jau sieks aštuonis, o pajūryje – devynis laipsnius šilumos.

Naktį į sekmadienį temperatūra jau bus teigiama. O dieną ji kils iki 10 laipsnių šilumos, bus debesuota su pragiedruliais.

Naktimis į pirmadienį ir į antradienį oro temperatūra bus apie du, tris laipsnius šilumos. O dienomis kils iki dešimties, dvylikos laipsnių šilumos. Tamsūs debesys išsisklaidys, saulės daugės.

Meteorologų mėnesio orų prognozės rodo, jog šią savaitę temperatūra yra maždaug trimis laipsniais žemesnė už vidutinę daugiametę. Kaip Eltai teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klimatologijos skyriaus vedėja daktarė Audronė Galvonaitė, maždaug kovo 23 dieną įprastai į Lietuvą įžengia klimatinis pavasaris, tai reiškia, jog temperatūra nebenukrinta žemiau nulio, o šiemet jis vėluoja.

Tačiau pagal prognozes, jau kitą savaitę situacija kardinaliai pasikeis. Temperatūra kilstels į viršų ir bus šilčiau nei įprasta tokiu metu. Vidutinė kitos savaitės oro temperatūra turėtų pakilti iki septynių laipsnių šilumos. Tuo tarpu vidutinė daugiametė to laikotarpio temperatūra nesiekia nė keturių laipsnių šilumos.

Jei pasitvirtins sinoptikų prognozės, orai šils ir dar kitą savaitę ir tik balandžio 14-21 dienomis turėtų kiek atvėsti, vidutinė temperatūra susilygins su norma ir sieks maždaug penkis laipsnius šilumos.

Kritulių kiekis numatomas panašus ar net mažesnis už vidutinį daugiametį

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.