Valdantieji vardija galimus kandidatus į Seimo pirmininko pareigas

Valdančiosios koalicijos partneriai kaip vieną geriausių kandidatų į atsilaisvinančią Seimo pirmininko vietą mini dabartinį parlamento vicepirmininką socialdemokratą Česlovą Juršėną.
„Jis tikrai tiktų”, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė premjeras Gediminas Kirkilas. Pagal dabartinį koalicijos susitarimą, šis postas priklauso Pilietinės demokratijos partijai, bet, anot socialdemokratų lyderio G.Kirkilo, susitarimas gali būti pakeistas.

Valdančiąją koaliciją sudarančios partijos kitą savaitę tarsis dėl galimo kandidato į šį postą, o paklaustas, ar tarp kandidatų gali atsirasti socialliberalų lyderis šiuo metu Aplinkos ministerijai vadovaujantis Artūras Paulauskas, pakartojo nematąs reikalo dėl Seimo pirmininko pareigų užsiimti Vyriausybės pertvarkymu.

Jam pritarė ir apie atsistatydinimą iš Seimo pirmininko bei Pilietinės demokratijos partijos vadovo postų paskelbęs Viktoras Muntianas bei liberalcentristų lyderis Artūras Zuokas.

Pastarasis sakė, jog liberalcentristai svarstytų Č.Juršėno kandidatūrą, tačiau esant reikalui galėtų pateikti ir savo kandidatą.

„Ponas Česlovas Juršėnas tikrai yra solidi kandidatūra. (…) Mūsų pozicija labai aiški, mes nenorim jokių naujų nestabilumų, komisijų ar interpeliacijų. Manau, kad ir Algis Čaplikas galėtų gerai vadovauti šiam Seimui tiek, kiek jam išvis įmanoma vadovauti”, – sakė A.Zuokas.

Pats Č.Juršėnas sakė, jog galimybę užimti Seimo pirmininko postą svarstys, kai gaus tokį pasiūlymą.

Č.Juršėnas, kuriam, šiemet sueis 70, vadovavo Seimui 1993-1996 metais.

Trapią daugumą turinčią Seimo valdančiąją koaliciją sudaro socialdemokratai, socialliberalai, liberalcentristai, valstiečiai liaudininkai ir „pilietininkai”.

Dabartinis Seimo pirmininkas V.Muntianas, kuriam grėsė interpeliacija dėl įtarimų supainiojus viešus ir privačius interesus, apie sprendimą atsistatydinti pranešė trečiadienį. Jis taip pat nutarė palikti Pilietinės demokratijos partijos (PDP) pirmininko postą.

V. Muntianas iš postų pasitraukė po praėjusią savaitę paskelbtų įtarimų, esą jis galėjo duoti kyšį korupcija įtariamam aukšto rango Kauno valdininkui. Praėjusią savaitę buvo pranešta apie vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas Seimo vadovo ir žemės sklypų skandale figūruojančio Kauno apskrities viršininko pavaduotojo Virginijaus Vizbaro susitikimas. Įraše esą užfiksuota, kaip V.Muntianas klausia valdininko, kiek jis esąs skolingas už padarytą paslaugą, vėliau išsiima piniginę ir iš jos ištraukia į pinigus panašius popierėlius.

V.Muntianas kaltinimus neigia, aiškindamas, kad atsiskaitė grynais pinigais už legalią žemės dokumentų tvarkymo paslaugą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.