Dėl naujo Seimo pirmininko koalicijos partneriai apsispręs artimiausiu metu – G.Kirkilas

Valdančiosios koalicijos partneriai artimiausiu metu apsispręs, kas užims Seimo pirmininko postą vietoj pasitraukti priversto Viktoro Muntiano, teigia premjeras Gediminas Kirkilas.
Interviu Žinių radijui ketvirtadienį G.Kirkilas teigė, jog konkretaus kandidato nėra, o visos koalicijos frakcijos galės siūlyti savo pretendentus.

„Valdančioji koalicija svarstys šį klausimą. Visos koalicijos frakcijos pretenduos, visos turi Seime pavaduotojus Seimo pirmininko, kurie galėtų eiti ir Seimo pirmininko pareigas”, – kalbėjo socialdemokratų lyderis G.Kirkilas.

Paklaustas, ar būtų svarstoma aplinkos ministro Artūro Paulausko kandidatūra, jis teigė, jog A.Paulauskas šiuo metu yra „Vyriausybės narys”, o jam tapus Seimo pirmininku, tektų vėl keisti Vyriausybės sudėtį.

Premjeras žadėjo, jog dėl naujo Seimo pirmininko bus nuspręsta „artimiausiu metu”.

Dabartinis Seimo pirmininkas V.Muntianas, kuriam grėsė interpeliacija dėl įtarimų supainiojus viešus ir privačius interesus, apie sprendimą atsistatydinti pranešė trečiadienį. Jis taip pat nutarė palikti Pilietinės demokratijos partijos (PDP) pirmininko postą.

V.Muntianas teigė patiriantis politinį susidorojimą, nes, anot jo, faktai, kurie sukėlė įtarimus jo atžvilgiu, buvo žinomi jau seniai, o dabar tiesiog buvo paviešinti susitarus tam tikroms politinėms jėgoms.

„Konkrečiai aš galvoju, kad tai yra (socialliberalo – BNS) Antano Valionio ir (finansinėmis machinacijomis įtariamo Darbo partijos lyderio – BNS) Viktoro Uspaskicho susitikimų rezultatas”, – kalbėjo postą paliekantis parlamento vadovas.

Premjeras G.Kirkilas ketvirtadienį teigė, jog V.Muntiano sprendimas pasitraukti buvo „garbingas”, tačiau jo pateikiamas politines priežastis vadino „sąmokslo teorijomis”.

„Visada yra labai įvairių versijų, spėliojimų. Pas mus yra per daug sąmokslų. Praėjus įvykiams, imamos kurti teorijos, ieškoma visokių paralelių, bet dažniausiai tai yra netiesa”, – kalbėjo G.Kirkilas.

Jis taip pat išreiškė viltį, jog pasitraukus V.Muntianui, Pilietinės demokratijos partija ir toliau liks valdančiojoje koalicijoje.

V. Muntianas iš postų pasitraukė po praėjusią savaitę paskelbtų įtarimų, esą jis galėjo duoti kyšį korupcija įtariamam aukšto rango Kauno valdininkui. Praėjusią savaitę buvo pranešta apie vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas Seimo vadovo ir žemės sklypų skandale figūruojančio Kauno apskrities viršininko pavaduotojo Virginijaus Vizbaro susitikimas. Įraše esą užfiksuota, kaip V.Muntianas klausia valdininko, kiek jis esąs skolingas už padarytą paslaugą, vėliau išsiima piniginę ir iš jos ištraukia į pinigus panašius popierėlius.

V.Muntianas kaltinimus neigia, aiškindamas, kad atsiskaitė grynais pinigais už legalią paslaugą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.