VRK sprendimu liberalcentristų lyderis neteko sostinės tarybos nario mandato

Vyriausioji rinkimų komisija trečiadienį panaikino už pasikėsinimą papirkti nuteisto liberalcentristų lyderio Artūro Zuoko Vilniaus savivaldybės tarybos nario mandatą.
VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas po posėdžio žurnalistams sakė, jog A.Zuoko įgaliojimai panaikinti pagal vieną motyvą – teismo nutartį, nors buvo svarstoma galimybė tai padaryti remiantis ir dviem – teismo nutartimi ir paties A.Zuoko sprendimu atsistatydinti iš tarybos.

„Mes savo sprendime nurodome, jog yra A.Zuoko pareiškimas, kuriuo jisai prašo, kad jam tarybos nario įgaliojimai būtų nutraukti anksčiau laiko. Į jo prašymą buvo atsižvelgta, buvo išnagrinėta, tačiau atleistas jisai pagal teismą. Sprendimo pagrindu nurodome teismo nuosprendį”, – teigė Z.Vaigauskas.

Realiai A.Zuokas tarybos nario mandato neteks kitą dieną po to, kai „Valstybės žinios” paskelbs atitinkamą VRK nutarimą.

Praėjusią savaitę A.Zuokas paskelbė, kad sumokėjo teismo skirtą piniginę baudą ir kreipėsi į VRK, atsisakydamas tarybos nario mandato.

VRK vadovo teigimu, A.Zuoko vietą taryboje pagal rinkimų sąrašą užims jo partietis Kęstutis Nėnius.

Pernai vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) iškovojo devynis mandatus.

A.Zuokas taip pat yra parlamentinės LiCS pirmininkas. Ar trauktis iš partijos lyderio posto, jis žada tartis su partijos vadovybe.

Prėjusį ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismas pripažino A.Zuoką kaltu dėl pasikėsinimo papirkti buvusį miesto tarybos narį Vilmantą Drėmą ir skyrė jam 100 MGL dydžio – 12 tūks. 500 litų piniginę baudą. A.Zuokas šį nuosprendį ketina skųsti.

Bylos duomenimis, kad Vilniaus mero rinkimuose atiduotų balsą už A.Zuoką, V.Drėmai buvęs pasiūlytas didelės vertės projektavimo sandoris – už projektavimo darbus architekto specialybę turinčiam V.Drėmai A.Zuoko nurodymu buvo sumokėtas ir avansas – 45 tūkst. litų.

A.Zuokas pralaimėjo mero rinkimus 2003-ųjų balandį, tačiau po naujų politinių aljansų sudarymo buvo išrinktas meru tų pačių metų birželį.

Liberalcentristų lyderis A.Zuokas pernai po savivaldybių tarybų rinkimų Vilniaus mero postą užleido liberaldemokratui Juozui Imbrasui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

2 atsiliepimai į "VRK sprendimu liberalcentristų lyderis neteko sostinės tarybos nario mandato"

  1. as

    akivaizdu, kad zulikai auksciausiuose postuose

  2. new

    Skaitydami si straipsni jus galite pakeisti savo gyvenima! Tai pakeite mano ir daugelio kitu gyvenimus…Aptikau tai viename is forumu ir nusprendziau pabandyti. Radau straipsni, kuriame sakoma, jog galima pasidaryti tukstancius doleriu per trumpa laika idedant i tai tik 6$. Paistalai, pamaniau, tai turetu buti eilinis bandymas apgauti zmones, bet nusprendziau perskaityti ir suzinoti, ka gi man cia kisa… Toliau buvo sakoma, jog tereikia persiusti po 1$ i 6 e-gold saskaitas kiekvienam is salia pateikto saraso, paskui isbraukti pirma numeri ir irasyti savo saskaitos numeri i paskutine sesta eilute, ir tuomet talpinate si straipsni minimum 200 forumu, skelbimu, taip pat dalinates su draugais ar gerais pazystamais. Jokiu apgauliu…As pamasciau, kad nieko neprarandu, blogiausiu atveju tik savo 6$, todel nusprendziau pabandyti. Ir atspekit??? Po keletos dienu i mano e-gold saskaita eme plaukti pinigai!!! As buvau apakus!!! Pamaniau, tuo ir pasibaigs…Bet nesibaige. Per pora savaiciu susikaupe1000$, po menesio keli tukstanciai, po poros men – apie 15000$! Ir dar dabar pinigeliai tebeauga. As turejau nepavydetina finansine padeti tuomet, kai skaiciau si straipsni. Pati netikejau, kad si sistema veikia, kol nepradejo plaukti pinigai is viso pasaulio. Dabar esu finansiskai nepriklausoma ir galiu sau leisti gyventi taip, kaip noriu. Noriu pasidalinti su jumis, kaip tai dirba ir drauge padeti jums. Pazadu, jog jei tiksliai vykdysite instrukcijas ir negudrausite, jus uzsidirbsite daug daugiau, negu tikites gauti. Pasiulymas: perskaitykite tai pora kartu ir sisaugokite savo kompiuteryje arba atsispausdinkite. Tiksliai sekite instrukcija ir pinigai neprivers jusu laukti! Sutikite – tai paprasta! Tai visai legalu, tai tik bankine pinigu pervedimo operacija ir jusu indelis tik 6$, ir pora valandu internete. Svarbiausia: tai ne apgavyste ir visiskai legalu, bet tai tikrai dirba! Visa tai sekmingai veikia del dalyviu saziningumo – visi paprasciausiai daro paslauga vienas kitam. Yra trys paprasti zingsniai geresnio gyvenimo link:
    1. Jei dar neturite, jums reikia atidaryti saskaita e-gold internetiniame banke (nemokamai) adresu: http://www.e-gold.com, einate i „CREATE AN ACCOUNT“, spaudziate “I AGREE” ir uzpildote registracijos anketa. Butinai isiminkite, dar geriau, uzsirasykite, savo saskaitos numeri, pavadinima ir slaptazodi.
    2. Kad ieitumete i banko pavedimo saskaita http://www.e-gold.com/acct/login.html , viršuje spauskite „SPEND“, lange „PAY“ iveskite pirma saskaitos numeri is saraso, „AMOUNT“ lange skaiciu 1, „Choose unit“ lange isrinkite US DOLARS worth, „MEMO“ lange irasikite si sakini “Iveskite prasom mano saskaitos numeri i sarasa”. Tokia operacija pakartokite su visais sarase esanciais saskaitu numeriais. Visa tai ivykde jus padarete paslauga siems sesiems zmonems, o svarbiausia, po to tokia pat paslauga jums darys kiti zmones.
    3. Stai e-gold saskaitu numeriai, i kuriuos turite pervesti po 1$:
    1) 4990602
    2) 5001354
    3) 5113565
    4) 5168742
    5) 5266898
    6) 5296250
    4. Dabar, kai jau pervedete pinigus, isbraukite is saraso pirma numeri, perkelkite visus saskaitu numerius per viena vieta aukstyn, o likusioje sestoje pozicijoje irasykite savo e-gold saskaitos numeri. Dabar isplatinkite si straipsni maziausiai 200 forumuose, skelbimuose, naujienu juostose, taip pat galite pasidalinti su draugais ir artimaisiais. Isedemekite, kuo daugiau zmoniu pasieks jusu informacija apie si straipsni, tuo didesnes bus jusu pajamos! Sitai klesti del dalyvaujanciu zmoniu saziningumo ir rimtumo. Ir kuomet jus pasieksite pirmaja eilute,jus gausite tukstancius doleriu kaip kaip saraso kurejas. Tai kainuoja tik 6$ ir kelias valandas darbo internete,tad neatidekite to rytdienai,suprantu,jog sie pinigai gali labai padeti daugeliui jusu. Dabar as papasakosiu,kaip tai veikia: sakykim i 200 mano isplatintu laisku atsilieps 5 zmones (menkas rezultatas) , tai reiskia,jog as uzdirbu 5$ budama sestoje pozicijoje. Dabar sitie 5 zmones isplatina taip pat po 200 egzemplioriu su mano saskaitos numeriu jau penktoje
    pozicijoje (i sestaja jie irase save) . Jiems sakykim atsako taip pat tik po 5
    zmones, tai jau 25$ i mano saskaita. Toliau tie 25 zmones isplatine susirenka
    tai pat tik po 5 naujai prisijungusius- mano pajamos jau 125$. Tada jau 125
    zmones patalpina po 200 pranesimu ir jiems velgi atsiliepia tik po 5 zmones- i
    mano saskaita keliauja jau 625$. Toliau dar idomiau: sitie 625 zmones velgi
    talpina po 200 pranesimu ir jiems taip pat atsiliepia tik 5 zmones- tai jau
    3125$ i mano saskaita. Ir sie 3125 zmones daro dar 200 patalpinimu (as jau
    atsiduriu pirmoje pozicijoje) ir i mano saskaita iplaukia 15625$ .Ir tai tik tuo
    atveju,jei prisijungia tik po 5 zmones. O jei daugiau? Kada jusu sarase jau
    nera, jus viska pakartojate ir vel is naujo kaupiate pinigelius.
    5. Kaip paskleisti informacija internete? Atidarote paieskos serverius, pvz.
    http://www.google.com, http://www.aport.ru, http://www.yahoo.com, http://www.rambler.ru, http://www.jandex.ru,
    http://www.alfavista.com ir pan. Rasote raktini zodi, pvz.: forumas,skelbimas, news
    groups, advertising ir kitus. Paieska suras tukstancius forumu ir skelbimu
    skilteliu, kur jus galesite patalpinti savo straipsni.
    6. Kaip padeti ir pasiimti pinigus is interneto? Visu pirma,kad padetumete 6$ i savo e-gold saskaita,jums reikia nueiti Webmoney Transfer in Lithuania adresu http://www.wm-lt.com, spaudziate LTL e-gold, uzpildote prasyma pervesti is bet kurio Lietuvos banko,kuriame jus turite saskaita, i e-gold saskaita mazdaug 7$ (tarpininkai ima
    0.1% mokesti) ir butinai nurodote teisinga savo e-mail adresa. Jums i e-mail
    atsius duomenis saskaitos, i kuria turite padaryti nurodytos sumos pervedima is
    savo banko, o jie automatiskai siuos pinigus pavercia doleriais ir perveda i
    jusu e-gold saskaita. Jie perspeja,kad pervedima padarys per laikotarpi iki 3
    paru,bet dazniausiai tai padaro per pora val.
    7. Kad paimti susikaupusius pinigus is e-gold saskaitos, darote atvirkstine operacija: e-gold LTL ir pervedate pinigus i bet kuriame Lietuvos banke turima savo saskaita.
    Sekmes leidžiant uždirbtus pinigus!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.