Vokietija ragina Kiniją kalbėtis su Dalai Lama

Vokietijos vyriausybė antradienį paragino Kiniją ir Dalai Lamą taikiai išspręsti krizę Tibete, bet pabrėžė, kad neremia Pekino olimpiados boikoto.
„Mūsų nuomone, būtina, kad abi šalys – Tibetas ir Dalai Lama iš vienos pusės ir Pekino vyriausybė iš kitos – judėtų viena kitos link”, – per reguliarią vyriausybės spaudos konferenciją sakė jos atstovas Thomas Stegas (Tomas Štegas).

„Tibetiečiai nori apginti savo kultūrą, o Kinija yra suinteresuota stabilumu ir teritoriniu vientisumu, todėl Vokietijos vyriausybė nemato alternatyvos tiesioginiam abiejų šalių dialogui”, – sakė atstovas.

Pasak Th.Stego, Berlynas laikosi savo pozicijos, kad olimpiados boikotas duotų priešingus rezultatus, bet pakartojo raginimą Kinijai demonstruoti Tibete „skaidrumą”ir įsileisti į šį Himalajų regioną užsienio stebėtojus.

Išeiviai iš Tibeto sako, kad per dvi savaites trukusius neramumus žuvo maždaug 140 žmonių. Kinija nurodo, kad per protestus, prasidėjusius po kovo 10 dieną minėtų tibetiečių sukilimo metinių, žuvo 18 civilių gyventojų ir du policininkai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.