Jungtinėse Valstijose per antikarinius protestus areštuota mažiausiai 200 žmonių

Jungtinėse Valstijose trečiadienį per antikarinius protestus, surengtus minint penktąsias invazijos į Iraką metines, buvo areštuota daugiau kaip 200 žmonių.
Protestuotojai sutrikdė eismą miestų centruose ir bandė blokuoti priėjimą prie valstybinių įstaigų.

Vašingtone prie Federalinės mokesčių valdybos, kur demonstrantai bandė blokuoti įėjimus, buvo areštuoti 32 žmonės, o dar 30 žmonių buvo areštuota prie vieno Kongreso biurų pastato, pranešė policija.

Protestuotojai mokesčių valdybą norėjo užblokuoti tam, kad atkreiptų dėmesį į karo Irake kainą. Policininkai juos nuo įėjimų nuvijo per valandą.

San Franciske, kuris ilgą laiką buvo antikarinių nuotaikų židinys, policija areštavo daugiau kaip 100 žmonių, kurie visą dieną protestavo Market Strito gatvėje centriniame verslo rajone.

Pasak policijos atstovo Steve’o Maninnos (Stivo Maninos), pareigūnai dėl kaltinimų padarius žalą, pasipriešinus areštui ir trukdžius eismui areštavo 143 žmones.

Keturios moterys buvo sulaikytos dėl to, kad ant garsiojo Auksinių vartų tilto pakabino diodelį transparantą, bet vėliau buvo paleistos, sakė tiltą eksploatuojančios institucijos atstovė Mary Currie (Meri Kari).

Vašingtono žaliojoje zonoje maždaug 100 protestuotojų laikė užrašus „Nesibaigiamybė pateisina beprasmybę” (The Endlessness Justifies the Meaninglessness) ir mojavo aukštyn kojomis apverstomis JAV vėliavomis – tai tradicinis nelaimės ženklas.

„Bushas ir Cheney, žlugę lyderiai, Bushui ir Cheney vieta kalėjime”, – skandavo jie, minėdami JAV prezidentą George’ą W.Bushą (Džordžą V.Bušą) ir viceprezidentą Dicką Cheney (Diką Čeinį).

Valanda po įvykio prie mokesčių departamento kelios dešimtys protestuotojų mojavo transparantais su užrašais „Liaukitės mokėję už žudymą” ir „Kiek dar?”, tačiau įstaigos darbuotojai galėjo laisvai patekti į pastatą.

„Norėjome savo kūnais įsiterpti tarp pinigų ir to, kam finansuoti skiriami pinigai – karo, okupacijos, bombų”, – sakė organizatorė Frida Berrigan (Frida Berigan) iš „War Resisters League”.

Irako karas Saddamui Husseinui (Sadamui Huseinui) nuversti, kuris prasidėjo 2003 metų kovą, Jungtinėms Valstijoms jau kainavo 500 mlrd. dolerių ir yra svarbi tema rinkimų kampanijoje prieš lapkritį įvyksiančius prezidento rinkimus.

Karas pareikalavo dešimčių tūkstančių irakiečių gyvybių, dar milijonai irakiečių tapo pabėgėliais, žuvo beveik 4 tūkst. JAV karių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.