FBK „Kaunas“ parklupdė čempionus

Ne stipriausios sudėties FBK „Kaunas” komanda įveikė praėjusio sezono Baltijos lygos čempionę Liepojos „Metalurgs” ekipą.

Įvartį įmušė puolėjas

Antrąsias Baltijos futbolo lygos varžybų C grupės rungtynes Lietuvos čempionai žaidė Vilniuje, „Žalgirio” stadione.

„Kaunas”, kuriam šioje dvikovoje atstovavo tik trys pagrindinės sudėties žaidėjai, įveikė Latvijos vicečempionus 1:0. Vienintelį įvartį pirmojo kėlinio pradžioje įmušė puolėjas Gintas Podelis. Nuo 63-iosios minutės kauniečių gretose liko dešimt žaidėjų – raudoną kortelę užsidirbo Vytautas Birškys.

„Metalurgs” nepasinaudojo kiekybine persvara, o mačo pabaigoje vos išsigelbėjo nuo antrojo įvarčio. Liepojos ekipos vartininkas Aleksejus Kručas buvo išbėgęs toliau į aikštę padėti atakavusiems draugams ir nespėjo grįžti į savo poziciją, kai jie prarado kamuolį. Deja, kontratakavęs kauniečių legionierius Ivanas Brezina iš keliolikos metrų nepataikė į nesaugomus vartus.

Latvijos komandoje rungtyniavo lietuvis Tomas Tamošauskas ir buvęs „Kauno” puolėjas lenkas Arkadiuszas Klimekas.

„Mes treniruojamės beveik vien dirbtinės dangos aikštėse, tad persiorientuoti buvo sunku. Kauniečiai sužaidė geriau. Po įvarčio jie sėkmingai gynėsi bei pavojingai kontratakavo”, – po rungtynių sakė T.Tamošauskas.

Žaidėjai murkdėsi purvyne

„Apmaudu, kad buvome priversti žaisti Vilniuje, o ne Kaune. Mūsų pagrindinė arena – S.Dariaus ir S.Girėno stadionas – po žiemos kol kas netinkama futbolui, o dirbtinės dangos aikštė jau nusidėvėjusi, nenorėjome, kad žaidėjai patirtų traumų”, – sakė „Kauno” klubo direktorius Romualdas Kontrimas.

Ne pyragai laukė ir sostinėje – prieš rungtynes gausiai pasnigo, todėl ir „Žalgirio” stadiono veja pažliugo, tapo beveik purvynu.

Pajėgiausi „Kauno” žaidėjai treniravosi Lenkijoje, todėl Vilniuje kovojo daugiausiai jaunimas. Iš 2007-ųjų metų čempionų rungtyniavo vartininkas Estebanas Javieras Dreeris bei saugai Darius Sanajevas ir Mohamedas Arouris.

„Nei rungtynėmis, nei rezultatu nesu patenkintas. Aikštės kokybė turėjo didžiulės įtakos žaidimui, buvo daug fizinės kovos, kurioje dominavo kauniečiai. Surengėme šturmą, bet varžovai net ir dešimtyje sugebėjo atsilaikyti”, – kalbėjo „Metalurgs” vyriausiasis treneris Jurijus Andrejevas.

Aikštėje – kaip čiuožykloje

Skaudžią nesėkmę A grupėje patyrė Panevėžio „Ekranas”, svečiuose 1:4 (1:0) pralaimėjęs latvių „Riga” komandai su Mindaugu Kalonu.

„Ekranas” pirmavo po tikslaus Egidijaus Varno (5-ąją min.) smūgio, tačiau antrajame kėlinyje Grigorijus Čirkinas (58) rezultatą išlygino, o visą susitikimą šeimininkų gretose žaidęs M.Kalonas (66) išvedė Latvijos sostinės futbolininkus į priekį. Dar du įvarčius nugalėtojams pelnė Michailas Miholapas (82 ir 88).

„Po tokių rungtynių sunku ką nors pasakyti. Žaidimas buvo apylygis, jo rezultatas neatspindi. Pirmajame kėlinyje turėjome iniciatyvą, įmušėme įvartį, tačiau antrajame sėkmė tiesiog nusisuko nuo mūsų. Rygiečiams išlyginus rezultatą, pamėginome pakeisti taktiką – praleidome dar du įvarčius. Galiausiai rungtynių pabaigoje veržėmės į priekį stengdamiesi išlyginti skirtumą, tačiau buvome sutriuškinti”, – interneto svetainėje „Futbolas.lt” pasidalijo įspūdžiais panevėžiečių strategas Valdas Urbonas.

„Ekrano” treneris liko nepatenkintas ir varžybų sąlygomis: „Žaidėme ant dirbtinės dangos, kuri, pasnigus, nebuvo nuvalyta. Dėl to futbolininkai kartais tiesiog čiuožinėjo. Prastas buvo ir aikštės apšvietimas. Tačiau tai – ne pasiteisinimas dėl prasto rezultato.”

Vakar Baltijos lygos B grupėje susitiko Rygos „Skonto” ir Marijampolės „Sūduva”, D – Vilniaus „Žalgiris” ir „Ventspils”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.