Už Lietuvos vėliavą išniekinimą Ispanijos pilietis gavo 6,5 tūkst. litų baudą

Vilniaus miesto 3-asis apylinkės teismas antradienį kaltu dėl Lietuvos vėliavos išniekinimo pripažino Ispanijos pilietį ir skyrė jam 6 tūkst. 500 litų piniginę baudą.
Madrido universitete studijuojantis 23 metų jaunuolis baudą sumokėjo tą pačią dieną ir išvyko į savo šalį tęsti studijų, BNS pranešė bylą nagrinėjusio teismo pirmininkas Pavelas Borkovski.

Fernandas Delgdas Koenso (Fernando Delgado Coenso) teisme labai apgailestavo dėl savo poelgio – jis atsiprašė Lietuvos valstybės ir visų žmonių.

Šis Ispanijos pilietis ir du jo bendraamžiai draugai buvo sulaikyti ankstų kovo 8-sios rytą, kai pačiame Vilniaus centre, Gedimino prospekte, nulaužė ant Lietuvos banko pastato kabėjusią Lietuvos valstybinę vėliavą.

Vienas ispanų vėliavą tempė ir betempiant lūžo jos kotas. Darkomą vėliavą pastebėjo banko apsaugos darbuotojas ir iškvietė policiją. Incidentą užfiksavo vaizdo kameros.

Visi trys vaikinai incidento metu buvo neblaivūs, jie buvo uždaryti į areštinę.

Iš pradžių policija ketino visus tris ispanus nubausti administracine tvarka. Tačiau administracinę bylą gavęs teismas nusprendė visą surinktą medžiagą perduoti prokuratūrai. Gavusi surinktus duomenis, prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Jo metu F.D.Koensui buvo pareikštas įtarimas dėl Lietuvos valstybinės vėliavos išniekinimo. Kiti du jo draugai liko liudytojais.

Įtariamajam prokuratūra paskyrė rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir paėmė asmens dokumentus.

Vilniaus miesto 3-sios apylinkės teisme byla buvo išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka. Tokia tvarka nagrinėjamos bylos, kai nusikaltimo aplinkybės būna aiškios.

Išnagrinėjęs bylą, teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo užsieniečiui skyrė 50 minimalių gyvenimo lygių baudą (MGL) dydžio baudą. 1 MGL dabar sudaro 130 litų. Taigi užsienietis gavo 6 tūkst. 500 litų baudą. Kadangi vieną parą ispanas praleido areštinėje, ši para prilyginta dviem MGL. Todėl realiai ispanų studentas sumokėjo 6 tūkst. 240 litų baudos.

Už Lietuvos vėliavos išniekinimą užsieniečiui grėsė bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų. Ispanas gavo vidutinio dydžio baudą už jam inkriminuotą nusikaltimą.

F.D.Koenso pareigūnas teigė, kad daugiau gyvenime nenorėtų patekti į areštinę, todėl prižadėjo daugiau niekada nenusikalsti. Užsienietis aiškino buvo nusiteikęs Lietuvoje pailsėti, o vietoj to teko pabūti areštinėje ir aiškintis teismui.

,,Nemoka užsieniečiai mūsų alaus gerti. Kai tik atvažiuoja užsienietis, užeina į barą, paskui iš karto nusikaltimas ar nusižengimas. Tada neranda tualeto, užkliūna vėliavos. Jiems mūsų alus per stiprus”, – šmaikštaudamas sako teismo pirmininkas P.Borkovski.

Visi trys ispanai sulaikymo metu buvo neblaivūs. Į incidentą jie pateko išėję iš naktinio klubo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.