Auganti Rumunijos rinka vilioja Lietuvos verslininkus

Plėsti Lietuvos eksporto ir investicijų galimybes Rumunijoje sieks trečiadienį į šią šalį išvykstanti verslininkų delegacija.

Rumunijoje kovo 19-21 dienomis viešėsiančiai Lietuvos verslininkų delegacijai vadovaus užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas. Jis prie verslininkų prisijungs tiesiai iš Kuveito, kur kovo 17-18 dienomis lankėsi su panašiais tikslais – siekdamas paskatinti verslo ryšius tarp abiejų valstybių bei pritraukti naujų Kuveito investicijų į Lietuvą.

Užsienio reikalų ministras ir Lietuvos verslininkai kartu su Rumunijos verslo atstovais dalyvaus dvišaliame verslo forume, kuriame bus pristatytos Lietuvos ir Rumunijos verslo bendradarbiavimo galimybės, mūsų šalies ekonominė aplinka. Verslininkai susitiks su smulkaus ir vidutinio verslo, prekybos, turizmo ir liberaliųjų profesijų ministru, Transporto ir Žemės ūkio ministerijų atstovais. Forumo pabaigoje planuojama kontaktų mugė, kurioje Lietuvos verslininkai turės galimybę pagilinti ekonominę partnerystę su jau turimais verslo partneriais ir surasti naujų.

Užsienio reikalų ministro vadovaujamoje delegacijoje – atstovai iš „Utenos mėsos”, „Litamilk”, „PakMarko”, „Nesė Group” ir kitų bendrovių, Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos atstovai.

2007 metais Lietuvos prekybos apyvarta su Rumunija sudarė 191,3 mln. litų. Lietuvos ir Rumunijos prekyba nuo 2006 iki 2007 metų išaugo 75,3 proc., tačiau abiejų šalių verslo ryšiai vis dar nėra pakankamai intensyvūs.

Šiuo metu Rumunijos rinkoje vietos ieško apie 30 Lietuvos kompanijų. Kai kurie Lietuvos verslininkai jau įkėlė koją į šios šalies rinką ir įsitikino, kad čia galima dirbti ir užsidirbti. Vienas iš delegacijos dalyvių „ARVI Group” planuoja atidaryti atstovybes ir teikti transporto bei logistikos paslaugas Rumunijoje, taip pat siekia bendradarbiauti, gerinant Rumunijos geležinkelių infrastruktūrą.

Lietuvos mėsos bei pieno produktų gamintojai į Rumuniją taip pat deda nemažas viltis. Rumunijoje pieno produktai labai brangūs, o pasirinkimas gana ribotas, todėl pieno produktų eksporto iš Lietuvos augimo perspektyvos – realios.

Rumunijos rinka vertinama kaip perspektyvi ir auganti, o verslo sąlygos panašios kaip prieš keletą metų Lietuvoje. Lietuvos verslininkai siekia pasinaudoti Rumunijoje savo įgyta patirtimi, ypač paslaugų, infrastruktūros plėtros ir renovacijų, finansų, prekybos ir turizmo sektoriuose.

Verslininkų delegacijos vizitą Rumunijoje organizuoja Tarptautiniai prekybos rūmai ICC Lietuva.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.