Opozicijos puolimą prieš Vyriausybę ir prezidentą G.Kirkilas vadina priešrinkimine akcija

Opozicijos pradėtą puolimą prieš Vyriausybę bei prezidentą Valdą Adamkų premjeras Gediminas Kirkilas vadina priešrinkimine akcija ir teigia, jog tokiais veiksmais norima į šalies gyvenimą įvesti dar daugiau sumaišties.
Anot premjero, Seimo „Tvarka ir teisingumas” frakcijos inicijuotas kreipimasis į Konstitucinį Teismą dėl prezidento sprendimo suteikti Lietuvos pilietybę išimties tvarka Rusijos verslininkui Mansurui Sadekovui politiniu požiūriu yra negarbingas.

„Pirma, negarbinga pulti prezidentą. Puolimas yra aiškiai angažuotas, apgalvotas ir tai yra viena iš vadinamųjų juodųjų technologijų akcijų. Beje, jos tikslas yra ir save pačius pateisinti – „Matote, ir mūsų prezidentas kažką blogai darė”, – interviu Lietuvos radijui antradienį sakė G.Kirkilas.

Frakcijos „Tvarka ir teisingumas” seniūnas Valentinas Mazuronis pirmadienį įregistravo Seimo nutarimo projektą, kuriuo KT būtų prašoma ištirti, ar V.Adamkus nepažeidė Konstitucijos ir Pilietybės įstatymo nuostatų, 2003-ųjų vasarį pasirašydamas dekretą dėl pilietybės suteikimo išimties tvarka minėtam Rusijos piliečiui.

Teigdamas, kad šio dekreto rengimo dienomis bei po jo pasirašymo į V.Adamkaus rinkimų kampaniją finansavusio fondo sąskaitą per keletą kartų buvo pervesta 400 tūkst. litų paramos, V.Mazuronis tvirtina, jog „yra pagrindo manyti, kad V.Adamkus, pasirašydamas minėtą dekretą, vadovavosi ne Lietuvos valstybės, bet privataus asmens interesais už suteiktą finansinę paramą, todėl neteisėtu tikslu panaudojo tik prezidentui Konstitucijos suteiktą išimtinę teisę suteikti asmenims Lietuvos pilietybę išimties tvarka ir tuo diskreditavo Prezidento institucijos autoritetą”.

G.Kirkilas priešrinkimine akcija vadina ir opozicinių konservatorių, liberalsąjūdiečių, darbiečių bei „Tvarkos ir teisingumo” frakcijos jam rengiamą interpeliaciją bei teigia, kad taip į politinį gyvenimą norima įnešti dar daugiau sumaišties

„Šitas Seimas ir šiaip pasižymėjo gausybe apkaltų. Šiuo metu vyriausybės nariams surengtos septynios ar aštuonios apkaltos per pusantrų metų, o dabar rengiama dar Vyriausybės. Kokiu tikslu? Ar šiandien opozicija yra pajėgi suformuoti vyriausybę? Akivaizdu, kad ne. Ji net neketina imtis atsakomybės. Tai kokiu tikslu daroma apkalta? Kad ji įvestų Lietuvoje dar papildomą sumaištį?”, – retoriškai klausė premjeras.

Opozicija praėjusią savaitę surinko pakankamai parašų, nepasitikėjimo procedūra premjeru būtų pradėta. Pagal Konstituciją, nepasitikėjimą Vyriausybės nariu gali pareikšti ne mažesnė kaip 29 Seimo narių grupė.

Opozicinės partijos interpeliacijos tekste surašė 19 klausimų, susijusių su nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT” kūrimo aplinkybėmis, būsima elektros energijos kaina uždarius antrąjį Ignalinos atominės elektrinės (IAE) reaktorių, mokytojų streikais, premjero ryšiais su dujų pardavimo tarpininke „Dujotekana”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.