Seimo etikos sargų vadas gali tapti įtariamuoju

Praėjusią savaitę patvirtintam Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) pirmininkui darbiečiui Manfredui Žymantui gali būti pateikti įtarimai dėl melagingų parodymų davimo.
„Ne mano reikalas komentuoti Seimo sprendimus. Žmogus pats, žinodamas visas aplinkybes, turėtų apsispręsti”, – dienraščiui „Lietuvos žinios” sakė Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas. Taip jis komentavo faktą, kad vadinamojoje Darbo partijos (DP) byloje figūruojantis parlamentaras M.Žymantas tapo Seimo EPK pirmininku.

Tyrimui dėl apgaulingos DP buhalterijos vadovaujantis S.Verseckas patvirtino, kad šiuo metu M.Žymantas byloje yra liudytojas. Tačiau ateityje jo statusas gali keistis.

Seimo narys buvo apklaustas dėl ikiteisminiam tyrimui reikšmingų aplinkybių. Prokurorų duomenimis, M.Žymantas gali turėti informacijos apie partijos apgaulingą buhalteriją.

Pareigūnai įtaria, kad M.Žymantas per apklausą galėjo būti ne visiškai atviras. S.Verseckas neneigė, kad šiam politikui gali būti pateikti įtarimai dėl melagingų parodymų davimo. Tačiau pats M.Žymantas LŽ teigė esąs įsitikinęs, kad taip nenutiks. Darbiečio teigimu, tai, kad jis figūruoja ikiteisminiame tyrime, netrukdys vadovauti Seimo EPK.

„Komisijos nariams atskleidžiau šiek tiek daugiau, bet spaudai negaliu to pasakoti. Manęs už melagingus parodymus neturėtų teisti, nes tokių parodymų nedaviau. Buvau apklaustas kaip liudytojas, vėliau viskas nurimo ir niekam nebebuvau reikalingas”, – teigė politikas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.