V. Adamkui ir A. Paulauskui siūloma susitikus aptarti, kaip saugoti Neringos gamtą

Tėvynės sąjungos lyderis Seimo vicepirmininkas Andrius Kubilius siūlo Prezidentui Valdui Adamkui su aplinkos ministru Artūru Paulausku aptarti Neringos gamtos apsaugos problemas.

„Manau, kad būtų labai vertinga, jeigu Prezidentas V. Adamkus pasikviestų naują aplinkos ministrą ir pasikalbėtų su juo apie Prezidentui svarbią ir žinomą temą – Neringos gamtos apsaugą. Gal tai padės apsaugoti Neringą nuo naujų kormoranų – ministro bičiulių socialliberalų”, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė A. Kubilius.

Pasak jo, praėjusią savaitę aplinkos ministrui A. Paulauskui jo vadovaujama socialliberalų partija labai aiškiai parodė, kad būdamas ministru jis turi rūpintis ne tuo, kaip ruošiantis Prezidento rinkimams pelnyti visuomenės pasitikėjimą ginant gamtą ir UNESCO saugomą Neringą, o „visų pirma turi rūpintis savo bendražygių ir galbūt rėmėjų statybiniais interesais, kurie dažnai yra ir neteisėti”.

A. Kubiliaus teigimu, ministras aiškiai parodė, kad yra pasiruošęs paklusniai tokią partinę nuostatą įgyvendinti. „Susidaro vaizdas, kad yra teisūs tie, kurie sako, kad Premjero ir Prezidento sprendimas paskirti A. Paulauską aplinkos ministru yra tas pats, kas lapę įleisti į vištidę. Tik vištidė šį kartą yra visa Lietuvos gamta ir ypač jos vertingiausi deimantai – Trakai ir Neringa”, – sakė A. Kubilius.

Politikas teigė pasidomėjęs Seimo Aplinkos apsaugos komitete gautais tariamais neringiškių skundais dėl Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorės Aurelijos Stancikienės ir Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorės Rūtos Baškytės veiklos.

„Ir neteko per daug nustebti, kai pasirodė, kad šie skundai pasipylė A. Paulauskui tapus ministru. Juos taip pat inicijavo asmenys, turintys problemų su statybų Neringoje teisėtumu. A. Paulauskas pats sau turėtų visų pirma atsakyti, kodėl jo tapimas ministru sukėlė tiek daug vilčių neteisėtų statybų entuziastams”, – tvirtino A. Kubilius.

Tuo tarpu aplinkos ministras socialliberalų vadovas A. Paulauskas įsitikinęs, kad stiprų kai kurių politikų ir už jų stovinčių verslo grupių puolimą prieš ministeriją paskatino griežta jo nuostata griauti nelegalias statybas, primena ELTA.

Pasak jo, neatmestina prielaida, kad puolimu prieš Aplinkos ministeriją siekiama nukreipti dėmesį nuo konservatorių ir jų aplinkos žmonių nelegalių statybų Vilniuje ir Palangoje bei pridengti jiems artimus valdininkus Neringoje.

„Mano pozicija yra labai griežta ir principinga – visos teismo nelegaliomis pripažintos statybos Kuršių nerijoje ir visoje Lietuvoje bus likviduotos. Mes panaudosime visas teisines priemones, kad nelegalios statybos būtų pažabotos, o valdininkai prisiimtų atsakomybę už savo parašus, kuriais išduoda leidimus statyboms”, – praėjusią savaitę teigė aplinkos ministras A. Paulauskas.

Ministro pavedimu atliekamas Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos veiklos tyrimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.