Panaudojimui nebetinkamos padangos surenkamos nemokamai

Netinkamas padangas, kaip ir kitas didžiąsias atliekas (baldus, televizorius, šaldytuvus ir kitą naudotą buitinę techniką, kompiuterius, buitines, butų remonto atliekas ir antrines žaliavas), gyventojai gali atvežti ir nemokamai palikti didžiųjų atliekų surinkimo aikštelėse. Lietuvoje 30 savivaldybių jau veikia tokios atliekų surinkimo aikštelės.

Vilniaus gyventojai šias atliekas gali palikti dviejose didžiųjų atliekų surinkimo aikštelėse: Lentvario g. 15 (dirba darbo dienomis nuo 10 iki 19 val.); Viršuliškių skg. 60 (dirba darbo dienomis nuo 8 iki 17 val.).

Kitų vietovių gyventojai informacijos apie atliekų surinkimą gali teirautis savo miestų ar rajonų savivaldybėse, ieškoti šių savivaldybių interneto svetainėse.

Pasak Aplinkos kokybės departamento Užterštų teritorijų ir atliekų skyriaus vyriausiojo specialisto Audriaus Naktinio, padangų atliekas iš įmonių, įstaigų ir organizacijų priima ir perdirba bendrovė „Metaloidas”, esanti Šiauliuose, taip pat „Akmenės cementas”.

Nuo šių metų sausio 1 dienos, vadovaujantis Aplinkos apsaugos reikalavimų transporto priemonių techninei priežiūrai ir remontui aprašu, autoservisuose turi būti priimamos visos transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto veiklos metu susidariusios atliekos, taip pat naudojimui nebetinkamos padangos. Jos neturi būti grąžinamos transporto priemonės savininkui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Panaudojimui nebetinkamos padangos surenkamos nemokamai"

  1. litrec

    is imoniu ne tik mineti utilizatoriai priima, bet ir utilizatoriams pristatancios imones kurios turi pasirasusios sutartis su perdirbejais…daugiau info http://www.litrec.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.