Vilniečių pergalė labiau nudžiugino turkus

„Visada žaidėjams sakiau, kad yra du keliai: lengvas ir sunkus. Mes einame sunkiuoju”, – taip po pergalės trimis taškais (87:84) prieš Stambulo „Fenerbahce Ulker” kalbėjo „Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius.

Lengvesnis kelias vilniečiams būtų, jei turkus jie būtų nugalėję 5 taškais, nes pirmą tarpusavio dvikovą Stambulo klubas laimėjo 4 taškų skirtumu (95:91). Dabar abi ekipos Eurolygos E grupėje turi po 2 pergales ir 3 pralaimėjimus. Viskas turėtų išsispręsti kitą trečiadienį.

Aukštoji matematika.
Paskutines rungtynes vilniečiai kovo 19 dieną žais su Salonikų „Aris TT Bank” (Graikija) ekipa, kuri irgi dar turi viltį patekti į ketvirtfinalį. Prieš tris savaites „Lietuvos rytas” namie graikus įveikė 89:74. Kelialapį į ketvirtfinalį jau turinti E grupės lyderė „Tau Ceramica” kitą trečiadienį Stambule susitiks su „Fenerbahce Ulker”. Jei turkai laimės, jie užims antrąją vietą grupėje ir pateks į ketvirtfinalį. Jei nelaimės, „Lietuvos rytas” Graikijoje gali net ir pralaimėti, tačiau ne daugiau kaip 5 taškų skirtumu. Kitais atvejais durys į ketvirtfinalį atsivertų Stambulo klubui.

Pasirinkimo nėra

„Svarbiausia, kad išsaugojome galimybę kovoti dėl vietos ketvirtfinalyje. Dabar visas mūsų dėmesys rungtynėms Salonikuose. Tikiuosi, kad „Tau Ceramica” iškovos pergalę Turkijoje”, – vylėsi vilniečių lyderis H.Price’as.

Vilniečių treneris paklaustas, ar, jo manymu, per paskutinį turą „Tau Ceramica” kovos garbingai, A.Trifunovičius atsakė: „O ar aš turiu pasirinkimą?”

Klubo „Tau Ceramica” strategas Nevenas Spahija tikina, kad komanda į Turkiją vyks tik laimėti.

„Mes esame rimta komanda ir nešokinėsime iš džiaugsmo per virvutę vien todėl, kad jau turime kelialapį, – kalbėjo kroatas. – Į Stambulą vyksime tikrai ne kaip turistai.”

Reikiamos persvaros neišsaugojo

Per trečiadienio dvikovą „Siemens” arenoje likus žaisti minutę po Mindaugo Lukauskio tritaškio „Lietuvos rytas” turėjo reikalingą 5 taškų persvarą, tačiau varžovai atsakė dvitaškiu. Vilniečių bandymai per paskutinę ataką rezultatų nedavė.

„Lietuvos ryto” komandoje rezultatyviausiai žaidė H.Price’as (22 taškai), Chuckas Eidsonas (16) ir Kenanas Bajramovičius (15). Beje, pastarasis rungtyniavo itin pakiliai – antradienio naktį Sarajevo ligoninėje jo žmona Zlata pagimdė dukrytę. Laimingi tėveliai jau pirmiau buvo užsiminę, kad dukrytę pavadins Zlata.

H.Price’as didžiąją dalį taškų pelnė metimais nuo trijų taškų linijos (5/10), tačiau pataikė tik dvitaškį iš 8 ir 5 baudas iš 8. Jo naudingumo koeficientas – 10.

„Negaliu patikėti, kad taip nesisekė atakuoti nuo baudų metimo linijos – taip prastai atakavau turbūt pirmą kartą per karjerą, – sielojosi amerikiečių įžaidėjas H.Price’as. – Jeigu nepateksime į ketvirtfinalį, prisiimsiu kaltę.”

Trileris dar nesibaigė

„Ši grupė labai sunki, ir niekas dar neaišku. Trileris tęsiasi, – per spaudos konferenciją kalbėjo „Lietuvos ryto” treneris A.Trifunovičius. – Pirma rungtynių dalis buvo bloga. Kalbu apie gynybą. Leidome įmesti ir atsarginiams varžovų žaidėjams, taip jie pajuto žaidimo skonį.”

Treneriui nepatiko, kad žaidėjai klydo elementariose situacijose, pavyzdžiui, mesdami kamuolį iš užribio.

„Negaliu būti visai patenkintas pergale, nes mums pritrūko 2 taškų”, – dėstė argumentus strategas. Pasak jo, jau penktadienį turėtų pradėti mankštintis po traumos sveikstantis Marijonas Petravičius, o Matthew Nielsenas savaitę dar tikrai nesitreniruos.

„Buvo tipiškos emocingos Eurolygos rungtynės. Pagarba „Lietuvos rytui”, nes šeimininkai kovojo be pagrindinių centrų M.Petravičiaus ir M.Nielseno, – Vilniaus komandą liaupsino Stambulo klubo treneris Bogdanas Tanjevičius. – Mes irgi neturime Turkčano, be jo rungtyniaujame jau tris mėnesius. Nesu labai patenkintas galutiniu rezultatu.”

STATISTIKA

„Lietuvos rytas” – „Fenerbahce Ulker” 87:84 (18:26, 20:20, 25:24, 24:14).
„Lietuvos rytas”: H.Price’as 22 tšk., Ch.Eidsonas 16, K.Bajramovičius 15, J.Vromanas 12, A.Jomantas 10, M.Lukauskis 7, M.Gecevičius 3, M.Anisimovas 2.
„Fenerbahce Ulker”: T.Kinsey 20, W.Solomonas 18, O.Onanas 9, R.Basakas ir S.Erdenas po 8.
Komandų rodikliai: dvitaškiai – 17/37 (46 proc.) ir 17/27 (63 proc.), tritaškiai – 11/20 (55) ir 13/27 (48), baudos – 20/30 (67) ir 11/18 (61), kamuolys atkovotas 31 ir 28 kartus, rezultatyviai perduotas 11 ir 15, perimtas po 14, prarastas 14 ir 17, blokuotas 2 ir 4 kartus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.