Naftos kainos smuktelėjo, tačiau išlieka netoli 110 JAV dolerių už barelį ribos

Naftos kaina Azijos prekyboje ketvirtadienį sumažėjo, prieš tai pašokusi iki naujų rekordinių aukštumų, daugiau nei 110 JAV dolerių už barelį. Tuo tarpu investuotojai stebi JAV dolerio kurso silpnėjimą iš vienos pusės ir „juodojo aukso” atsargų augimą iš kitos.

Rytinėje prekybos sesijoje balandžio mėnesio pristatymo JAV lengva nafta atpigo 42 centais iki 109,50 JAV dolerio už barelį, išlikdama netoli naujo istorinio rekordo, pasiekto trečiadienį, 110,20 JAV dolerio.

Balandžio mėnesio pristatymo „Brent” rūšies nafta atpigo 58 centais iki 105,69 JAV dolerio už barelį, nutoldama nuo rekordinio 106,45 JAV dolerio už barelį lygio.

JAV dolerio kursas jenos atžvilgiu nusmuko iki mažiausio per 12 metų lygio, o euro atžvilgiu – iki istorinio minimumo. Rinkose svarstoma, kokios įtakos turės JAV Federalinio atsargų banko priimti veiksmai siekiant užtikrinti likvidumą kreditinėse ir monetarinėse rinkose ilgalaikėje perspektyvoje.

Pastaraisiais mėnesiais investuotojai aktyviai investavo į žaliavas, siekdami apsidrausti nuo infliacijos ir JAV dolerio kurso silpnėjimo. Dėl to naftos kainos pakilo iki rekordinių aukštumų.

JAV Energetikos informacijos valdyba (EIA) trečiadienį pranešė, kad JAV naftos atsargos per praėjusią savaitę išaugo 6,2 mln. barelių, tuo tarpu analitikai tikėjosi, kad jos išaugs 1,7 mln. barelių.

Naftos kainos pastebimai sumažėjo iškart po to, kai buvo paskelbti šie duomenys, tačiau vėliau atsigavo.

Naftos kainas palaikė vėl sustiprėję būgštavimai dėl galimų naftos tiekimo iš Nigerijos trikdymų. Išaugo naujų išpuolių naftos turtingoje Nigerio deltoje grėsmė, nes kovotojai nepatenkinti derybų dėl paliaubų vangumu, pranešė vienas iš pagrindinių derybų dalyvių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.