Gyventojai kyla į kovą prieš naują „Akropolį” Vilniuje

Naujoms „Akropolio” statyboms prieštaraujantys Vilniaus gyventojai bandys teisybės ieškoti Generalinėje prokuratūroje.
Kreipimosi į generalinį šalies prokurorą priešakyje – visuomeninių sostinės organizacijų atstovai ir Olegas Gluchovas, Vilniaus tarybos narys, rašo dienraštis „Verslo žinios”.

Jų rašte teigiama, jog vykdant detalųjį planavimą buvusioje gamyklos „Velga” teritorijoje (tarp Geležinio Vilko gatvės, Laisvės prospekto ir Neries upės) pažeistas Teritorijų planavimo įstatymas bei detaliojo planavimo procedūros.

Gyventojai pasipiktinę, kad verslininkai ir miesto vadovai iš esmės neinformavo gyventojų apie būsimą plėtrą, be to, iki šiol neatliktas ūkinės veiklos poveikio aplinkai tyrimas. Visuomeninių organizacijų atstovai sunerimę dėl viešojo intereso nepaisymo, išaugsiančių spūsčių ir teršalų kiekio bei verslo invazijos į Vingio parką.

Vilniaus Gerosios Vilties bendruomenės vadovas Vadimas Daričevas pabrėžia, kad greta „Akropolio” esantis gyvenamųjų namų kvartalas uždus nuo po langais kursuojančių automobilių išmetamųjų dujų. Jo teigimu, jau dabar prieš 40-50 metų statytų namų sienos suaižėjusios nuo pamatų iki stogų.

Verslininkai savo ruožtu įtikinėja, kad nori atgaivinti „Velgos” teritoriją ir aiškina, jog jų sprendimai būsią naudingi ne tik jiems patiems, bet ir miestiečiams.

Pasak bendrovės „Akropolis LT” vyriausiojo projektų vadovo Vlado Mikolaičio, pirkėjams dabartiniame „Akropolyje” yra ankšta. Be to, jis pažymi, jog nauja teritorija greta dviejų didžiulių magistralių bus patraukli ne tik vilniečiams, bet ir atvykstantiesiems iš aplinkinių regionų. Esą sukūrus naują traukos centrą išaugs ir šio rajono patrauklumas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

2 atsiliepimai į "Gyventojai kyla į kovą prieš naują „Akropolį” Vilniuje"

  1. be vardo

    nieko neiseis su jokiais protestais. Visada valdzia teisi, tai gali ir neprotestuoti. Be to, ne pirmas, ir ne paskutis prekybos centras mieste.

  2. no name

    gerai kad nors yra dar tokie kurie protestuoja…….valdžia ir taip daro ką nori…..neatsižvelgdami i žmonių nuomone!!!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.