Prašymo neleisti lošti nebus galima atšaukti

Vyriausybė trečiadienį pritarė kai kurių Seimo narių siūlymams papildyti Azartinių lošimų įstatymą, kurie padėtų išvengti galimos priklausomybės nuo azartinių lošimų bei sugriežtintų nuo jų priklausomų asmenų patekimo į lošimo vietas tvarką.

Pritarta Seimo narės Birutės Vėsaitės siūlymui, kad lošimų organizatoriai privalo neįleisti į lošimo namus asmenų, kurie yra parašę prašymą uždrausti jiems lankytis lošimo namuose, bei neįleisti asmenų, kuriems tokį draudimą yra nustatęs teismas.

Vyriausybė taip pat palaikė Seimo nario Algimanto Matulevičiaus siūlymą, kad visi lošimų organizatoriai, turintys leidimus atidaryti automatų, bingo salonus ir lošimo namus arba įsteigę lažybų ar totalizatoriaus punktą, visose šiose vietose privalo iškabinti įspėjamuosius užrašus, jog nesaikingai lošiant gali atsirasti priklausomybė nuo azartinių lošimų.

Pritarta Finansų ministerijos nuomonei, kad įstatyme nebūtų įtvirtinta asmens teisė bet kada atšaukti ribojimą lošti, nors ir nėra pasibaigęs jo prašyme nurodytas, arba prašyme nenurodytas dvejų metų terminas.

Statistikos duomenimis, pageidaujančių žmonių, kad jų neįleistų į lošimo organizavimo vietas ir neleistų jiems lošti, daugėja. Dažniausiai dėl to kreipiasi asmenys, turintys problemų dėl lošimų. Įstatymo papildymu siekiama apriboti galimybę jiems lošti, o lošimų organizatorius įpareigoti neleisti jiems lošti.

Vyriausybė nepritarė Seimo nario Jurgio Razmos siūlymui, kad lošimų organizavimo vietų steigimas ir jų skaičius priklausytų nuo apskrities gyventojų skaičiaus.

Azartinių lošimų įstatymo papildymai dar bus svarstomi Seime.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.