Landsbergis: Lietuvai labiau tiktų apibūdinimas ne „drąsi šalis”, o „įžūli vyriausybė”

Europarlamentaras bei konservatorių patriarchas Vytautas Landsbergis Lietuvai lipdo ne įvaizdžio strategų sugalvotą „drąsios šalies”, o „įžūlios vyriausybės” etiketę.
Pasak buvusio ilgamečio opozicinės Tėvynės sąjungos lyderio, socialdemokratų premjeras Gediminas Kirkilas ir jo vadovaujamas koalicinis ministrų kabinetas neįgyvendino konservatoriams mainais už paramą žadėtų darbų, o didžiausią įžūlumo lygį pasiekė neįvykdęs pažadų kelti mokytojams atlyginimus nuo praėjusių metų rugsėjo 1-osios.

„Kaip prekė dabar siūloma tarptautinė reklamos etiketė – „drąsi šalis”. Nemanau, kad jumoristai tą sukūrė. Labiau atitinkantis žodis būtų „įžūli vyriausybė”, – antradienį vykusiame Tėvynės sąjungos suvažiavime kalbėjo V.Landsbergis.

Europarlamentaras pabrėžė, kad Lietuvoje, kur du trečdalius jo nepriklausomybės laiko valdžia buvo „sovietinės paprotinės teisės” varžomų veikėjų rankose, prieitas posūkis, kuris išryškės per rudenį vyksiančius Seimo rinkimus.

„Judam, artėjam prie ribos. Rudenį bus egzaminas arba aukcionas, kuriame Rusija mokės už Lietuvą. Artėja lemtingas išbandymas. Daugiau rinkimų gali ir nebūti”, – nuogąstavo V.Landbergis, pridūręs, jog pačioje Rusijoje vykstančios rinkimų procedūros negali būti vadinamos tikrais rinkimais.

Pasak konservatoriaus, būsimuose Seimo rinkimuose susigrums du flangai, kurie atstovaus skirtingoms Lietuvos ateities vizijoms: vienas jų, V.Landsbergio nuomone, gali būti vadinamas valstybės pardavėjų, arba tarpininkų, flangu, o kitas – kiaulystėms besipriešinančiu susivienijimu.

Partijos patriarchui antrino ir dabartinis Tėvynės sąjungos pirmininkas Andrius Kubilius, kurio nuomone geriausia Lietuvos apsauga nuo bet kokių užsienio valstybių pinklių yra tiesiog „normali vyriausybė”.

Anot A.Kubiliaus, „normalią vyriausybę” gali suformuoti tik konservatoriai, todėl dabar valdantieji prieš juos pradėjo galąsti ginklus – tai yra kurti įvairias komisijas, kurios tirs Tėvynės sąjungos narių suinteresuotumą neigiamai balsuojant dėl Atominės elektrinės įstatymo pataisų, įgalinusių kurti nacionalinį investuotoją „Leo LT”, kuris turėtų statyti naują atominę jėgainę.

Konservatoriai teigia besipriešinantys ne atominės elektrinės bei elektros jungčių statyboms, bet neskaidriam projektui, kuris leis pelnytis tik privačiam investuotojui.

Prie galandamų ginklų prieš konservatorius buvo priskirtas ir valdančiųjų bandymas atstatydinti A.Kubilių iš Seimo vicepirmininko posto. Valdantieji piktinasi, jog konservatorius neleistinai interpretuoja Seimo Statutą ir sako, jog postą A.Kubilius gavo už beveik pusantrų metų trukusią paramą tuometinei mažumos Vyriausybei. Konservatoriai paramą nutraukė, ministrų kabinetą parlamente jau remia dauguma, todėl, pasak G.Kirkilo, Tėvynės sąjungos pirmininkas turi trauktis.

Tuo metu pats A.Kubilius sako, jog tokiu būdu yra neleistinai varžomos opozicijos teisės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.