ES tikisi, kad Serbijos rinkimus laimės proeuropietiškos jėgos

Europos Sąjunga (ES) tikisi, kad būsimus rinkimus Serbijoje laimės proeuropietiškos partijos, pirmadienį, po to, kai savaitgalį žlugo Belgrado vyriausybė, sakė šiuo metu Bendrijai pirmininkaujanti Slovėnija.
„Artėjant rinkimams tikimės, kad laimės europietiškos jėgos, – prieš ES užsienio reikalų ministrų susitikimą Briuselyje sakė Slovėnijos ministras Dimitrijus Rupelis. – Nemanau, kad, atvirai kalbant, Serbija turi kitą galimybę nei ES. Kur dar jie gali eiti?”

Šeštadienį žlugus Serbijos vyriausybei, šalyje rengiami pirmalaikiai rinkimai. Nacionalistų premjeras Vojislavas Koštunica, kuris susiginčijo su provakarietiškų pažiūrų prezidentu Borisu Tadičiumi dėl Kosovo ir integracijos į ES, sakė, kad vyriausybė pirmadienį susirinks oficialiai paleisti parlamento, ir paragino prezidentą naujus rinkimus sušaukti gegužės 11 dieną, kai vyks municipaliniai rinkimai.

„Turime gerą progą Serbijos žmonėms pasirinkti savo kelią į priekį, – sakė ES užsienio politikos vadovas Javieras Solana (Chavjeras Solana). – Labai tikiuosi, kad jie ir toliau sieks visapusiškų ir tvirtų santykių su ES”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.