Koncerto kulminacija – tyla

Antrąją Velykų dieną, kovo 24-ąją, Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje – naujausia kompozitoriaus Gedimino Gelgoto muzikinė misterija „EXI(S)T”.

Misterijos kulminacija taps kūrinys, kurį atliks ne tik daugiau kaip trisdešimt artistų – Vilniaus savivaldybės choras „Jauna muzika”, Naujų idėjų kamerinio orkestro (NIKO) artistai, dainininkė Julija Karaliūnaitė, dailininkas Gerdenis Grickevičius, bet ir visi susirinkę klausytojai. Tai susiję su pagrindine retos koncerto formos savybe – muzikinėje misterijoje visi susirinkusieji tampa aktyviais jos dalyviais, čia nėra klausytojų.

„Šiandien gyvenant triukšmo pasaulyje sunku išgirsti ir pamatyti savo gyvenimą iš šalies, todėl dažnai svajojame ir ieškome ramybės išorėje bei savyje. Tylos išgyvenimas suderina vidinį pasaulį, leidžia pamatyti tai, kas paprastai žūsta kasdienybės triukšme. Šios muzikinės misterijos dramaturgija palengva parodys kelią į tylos pasaulį. Klausysimės ir atliksime tylą, tarsi gražiausią muziką, tobuliausią kūrinį”, – pasakojo misterijos autorius Gediminas Gelgotas.

Muzikinių misterijų „Be dviejų brūkšnių” ir „Musicality of Life” autorius dėl savo unikalaus kūrybinio braižo, nuolatinio originalių idėjų įgyvendinimo yra plačiai žinomas ir pamėgtas Lietuvos publikos. Jauno kompozitoriaus muzika per pastaruosius dvejus metus skambėjo įvairiuose festivaliuose Latvijoje, Rusijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Italijoje, Argentinoje, Meksikoje, Kuboje, JAV.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.