Partijos „Tvarka ir teisingumas” kongresas pritarė partijos pavadinimo keitimui

Vilniuje šeštadienį posėdžiaujantis partijos „Tvarka ir teisingumas” kongresas galutinai pritarė partijos pavadinimo keitimui – partija nuo šiol nebesivadins „libdemais”.

Kaip BNS sakė partijos atstovas spaudai Romas Jankauskas pavadinimas iš „Tvarka ir teisingumas” (liberalai demokratai) pakeistas į „Tvarka ir teisingumas”.

Anot jo, partijos kryptis dėl to nesikeičia – partija idėjiškai išliks liberalios demokratijos tradicijų sekėja, tačiau nuo šiol partijos pavadinime bus akcentuojama tai, ko labiausiai reikia Lietuvai.

Sausį dėl partijos pavadinimo keitimo apsisprendusi partijos taryba savo sprendimą motyvavo ir tuo, kad dėl panašių kitų partijų pavadinimų kyla identifikacijos problemų – Lietuvoje egzistuoja dar trys partijos, kurių pavadinime yra žodis „liberalai”: Liberalų ir centro sąjunga, Liberalų sąjūdis, Naujoji sąjunga (socialliberalai).

Rolando Pakso vadovaujama partija „Tvarka ir teisingumas” pavadinimą keičia jau antrą kartą. Nuo tuometinės Liberalų sąjungos atskilę nušalintojo prezidento šalininkai 2002 metais įkūrė Lietuvos liberaldemokratų partiją, tačiau 2006-ųjų gegužę pavadinimą pakeitė į „Tvarką ir teisingumą”, nors skliaustuose vis dar vadinosi liberalais demokratais.

Septintajame partijos kongrese taip pat pristatyta šių metų rudenį vyksiančių rinkimų į Seimą partijos programa. Kaip skelbia Lietuvos radijas, partija teigia neatmetanti galimybės po rinkimų sudaryti koaliciją su bet kuria kita partija, tačiau pabrėžiama, kad nenorėtų jungtis su socialdemokratais ar konservatoriais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.