Į Palangą – už 10 litų

Keli Palangos politikai, nenorintys, kad būtų įvestas įvažiavimo į kurortą mokestis, į kovą telkia ir kitus miesto gyventojus.

Vakar vietos politikai viešai kreipėsi į Palangos gyventojus, kad šie padėtų įtikinti merą Remigijų Kirstuką ir valdančiąją daugumą nepriimti įvažiavimo mokestį įteisinančio sprendimo. Mokesčio įvedimo projektas turi būti svarstomas kitą savaitę vyksiančiame tarybos posėdyje.

Tėvynės sąjungos frakcijai Palangos taryboje atstovaujantys politikai įsitikinę, kad naujas mokestis pakirs turizmo, viešbučių ir kavinių verslą, kuris padeda kurortui klestėti.

Nepatenkintų palangiškių teigimu, pagal parengtą tarybos sprendimo projektą 10 litų paros mokestis bus imamas iš kiekvieno automobiliu atvykusio savininko, neatsižvelgiant, ar jis viešnagės metu važinėjo po miestą, ar paliko automobilį aikštelėje.

Konservatorius piktino ir tai, kad mokestis bus imamas ir iš palangiškių, kurie naudojasi ne nuosavu, o išperkamosios nuomos būdu įsigytu automobiliu. Tačiau savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Kuznecovas tvirtino, kad nė vienas palangiškis nebus apmokestintas nauju mokesčiu, o poilsiautojai 10 litų per parą turės mokėti tik tada, jei važinėja po miestą, o ne laiko automobilį aikštelėje. Įvažiavimo mokestį Palangoje planuojama įvesti nuo birželio arba liepos. V.Kuznecovo teigimu, jei taryba nepatvirtins sprendimo, tuomet jis šiemet gali būti neįvestas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

1 atsiliepimas į "Į Palangą – už 10 litų"

  1. Jonas

    Tai geriau jau ilsetis Tunise, Egipte ar Turkijoje .Bent kvailu mokesciu nebus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.