Išmetami produktai pamaitintų badaujančiuosius

Pusė maisto produktų, kuriuos pagamina britų fermos, išmetama. Laikraštis „Independent” teigia, kad iš viso Didžiojoje Britanijoje per metus išmetama apie 20 mln. tonų maisto.

Ekspertai apskaičiavo, kad apie 16 mln. tonų produktų tampa namų ūkių, viešbučių, parduotuvių, restoranų ir maisto įmonių atliekomis. Dar milijonai tonų, manoma, pražūva kažkur tarp ūkininko lauko ir parduotuvės lentynos. Pavertus pinigais, maisto išmetama maždaug už 20 mlrd. svarų sterlingų (900 mlrd. litų). Didžiojoje Britanijoje išmetamų atliekų kiekis prilygsta maždaug pusei reikiamo maisto kiekio badaujančioms Afrikos šalims. Jei pavyktų sumažinti šias atliekas, būtų naudinga net tik aplinkai, bet ir atsirastų galimybė maistu aprūpinti pasaulyje jo stokojančius žmones.

Neseniai Japonija nusiuntė maisto už 300 mln. jenų į Burundį, kurio 44 proc. gyventojų jo nepakanka. Atliekos, kurios pernai buvo išmestos Didžiojoje Britanijoje, galėtų 40 kartų išspręsti maisto problemą Burundyje.

Laikraštis pataria, kaip racionaliai naudoti maisto produktus. Pagrindiniai principai: parduotuvėje pirkti mažiau produktų, kad paskui netektų išmesti, pavyzdžiui, supuvusių daržovių; parodyti daugiau kulinarinės fantazijos ką nors gaminant iš namuose likusių maisto likučių; restorane neužsisakyti daugiau, nei galėsite suvalgyti; naudoti plastikines dėžutes saugant produktus šaldytuve.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.