Ispanijos čempionas pasitraukė iš elito

Ketvirtus metus iš eilės tituluočiausias Ispanijos klubas Madrido „Real” nesugebėjo įveikti Čempionų lygos aštuntfinalio. Šįkart Ispanijos pirmenybių nugalėtojus ir dabartinius lyderius iš prestižiškiausio Europos turnyro eliminavo Italijos „AS Roma”.

Po trečiadienio varžybų į ketvirtfinalį iškopė Gelzenkircheno „Schalke 04” (Vokietija), „AS Roma” ir Londono „Chelsea” (Anglija). Antradienį į ketvirtfinalį pateko Londono „Arsenal” (Anglija), Stambulo „Fenerbahce” (Turkija), „Manchester United” (Anglija) ir Liono „Olympique” (Prancūzija).

Paskutinis ketvirtfinalio dalyvis paaiškės kovo 11 dieną po Milane vyksiančios „Inter” (Italija) ir „Liverpool” (Anglija) dvikovos. Pirmąsias rungtynes Anglijoje 2:0 laimėjo Anglijos komanda.

Nerado kelio prie vartų

Italijos vicečempionė „Romos” komanda 2:1 įveikė „Real” futbolininkus jų aikštėje ir antrąkart iš eilės pateko į Čempionų lygos ketvirtfinalį. Pergalę prieš „Real”, kuris mačą baigė dešimtas, italams lėmė du smūgiai galva. Įvarčius pelnė Rodrigo Taddei (73 min.) ir Mirko Vučiničius (90).

„Žinojome, kad bus nelengva, mėginome rasti kelią į varžovų vartus, tačiau mums nesisekė, – po pralaimėjimo sakė „Real” treneris Berndas Schusteris. – Kai kas „Romos” nelaikė rimtu varžovu, tačiau ji įrodė, kad tie žmonės klydo.”

„Atvažiavome laimėti ir pasiekėme pergalę. Komanda puikiai vykdė mano instrukcijas, – džiaugsmo neslėpė „Romos” treneris Luciano Spalletti. – Ispanai stengėsi žaisti agresyviai, tačiau mano auklėtiniai jiems to daryti neleido.”

Įmušė, bet nelaimėjo

„Malonu užeiti į drabužinę ir išvysti laimingus žaidėjų veidus,” – taip po atkaklaus trečiadienį vykusio susitikimo sakė „Schalke 04” treneris Mirko Slomka.

Vokietijos klubas Portugalijoje tik po baudinių serijos 4:1 įveikė vietos „Porto” ekipą. Per pagrindinį laiką „Porto” ekipai pavyko įmušti įvartį, tačiau to nepakako, nes svečiuose ji buvo pralaimėjusi 0:1. Per pratęsimą žiūrovai įvarčių neišvydo, tad teko mušti 11 metrų baudinius.

„Porto” įmušė, bet nelaimėjo, – reziumavo Gelzenkircheno klubo strategas. – Nors daug aštrių momentų nesukūrėme, savo užduotį įvykdėme. Tiesa, tik po baudinių serijos.”

Pasirodymą aštuntfinalyje baigusio „Porto” treneris Jesualdo Ferreira buvo įsitikinęs, kad jo komanda vis tiek stipresnė: „Schalke 04” silpnesnė už „Porto”. Per visas 120 minučių buvome geresni ir turėjome realių šansų laimėti. Mes turėjome dvi šimtaprocentes progas, o mus nugalėjo per baudinių seriją. Žaidėjams pasakiau, kad tokiu būdu pralaimėdami padidiname savo šansus ateityje iškovoti daugiau pergalių per tokius turnyrus. Šiandien „Porto” puikiai žaidė su komanda, kuri vien tik gynėsi ir pavojingų momentų sukūrė tik per paskutines minutes. Tai viena nuostabiausių mano dienų „Porto” klube.”

Vartininko rekordas

Po nulinių lygiųjų per pirmą susitikimą, trečiadienį Londono „Chelsea” (Anglija) savo žiūrovų akivaizdoje nesunkiai įveikė Pirėjo „Olympiakos” (Graikija) klubą – 3:0 (2:0). Londono klubas galėjo laimėti ir didesniu skirtumu, tačiau Pirėjo komandos vartus

šauniai saugojo vartininkas Antoniosas Nikopolodisas. Jam tai buvo jau 53 Čempionų lygos rungtynės, ir jis pagal šį skaičių tapo rekordininku Graikijoje.

STATISTIKA

„Porto” – „Schalke 04” 1:0 (0:0). (I rungtynės – 0:1). 11 m baudinių seriją 4:1 laimėjo „SchalKe 04” klubas. L.Lopezas 86. Raudonoji kortelė: Fucile („Porto”, 82).

Madrido „Real” – „AS Roma” 1:2 (0:0). (I – 1:2). Raulis 75; Taddei 73, M.Vučiničius 90. Raudonoji kortelė: Pepe („Real”, 71).

Londono „Chelsea” – Pirėjo „Olympiakos” 3:0 (2:0). (I – 0:0). M.Ballackas 5, F.Lampardas 25, S.Kalou 48.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.