Reklama padeda butų vagims

Į namus grįžusių Medžiotojų gatvės gyventojų laukė staigmena – reklaminiai lapeliai ant butų durų rankenų. Reklamos platintojai nė neįtarė, kad daro paslaugą ir vagims.

Ar namie, ar išvykę?

Reklaminius lapelius platinantys žmonės, patys to nenorėdami, neretai padeda nusikaltėliams sužinoti, ar būsto šeimininkai išvykę.

Užvakar kai kuriuose Medžiotojų gatvės daugiabučiuose ant durų rankenų buvo kabinėjami sveikatą gerinančius gaminius reklamuojantys lapeliai. Jau tos pačios dienos vakare gyventojai galėjo plika akimi pastebėti, į kuriuos butus parėjo šeimininkai, o kurie tušti.

Butų vagišiai – sena vagių specializacija. Šios kategorijos nusikaltėliai turi savų būdų sužinoti, ar šeimininkai nakvoja namuose ir kaip ilgai jų nebus. Daugelis šių metodų žinomi ir operatyvinį darbą dirbantiems policininkams.

Nesibrauna aklai

Nemažos patirties turintis 4-ojo policijos komisariato viršininkas Nikolajus Akimovas teigė, kad apie butų vagis galima pasakoti ne vieną valandą.

Tikrieji „specialistai” nesibrauna į butus aklai. Pirmiausiai jie sužino viską apie šeimininkus, buto išdėstymą, užraktus.

Vienas svarbiausių dalykų – sužinoti, kada namuose nieko nebūna. Apie tai iškalbingai byloja ir ilgą laiką užtrauktos užuolaidos.

Senas triukas – į durų tarpą aukščiau veido lygio įkišti plauką ar siūlą. Jeigu kitą dieną jis dar vis tebėra ten, kur paliktas, vadinasi, šeimininkai išvykę. Tačiau pareigūnai tikina, kad tai jau atgyvenę metodai.

Pastaraisiais metais butus vis dažniau švarina narkomanai. Kaip tvirtino pareigūnai, šie dažnai eina plėšti aklai – be ilgo išankstinio pasiruošimo bando brautis į namus.

Vis dėlto ir jie nori susižinoti, ar namuose kas nors yra. Tada nusikaltėliai tiesiog paskambina į duris ir, jei kas atidaro, apsimeta pasiklydusiais.

Apžiūri pašto dėžutę

Dar lengviau tą pačią informaciją sužinoti vos pažvelgus į pašto dėžutę. Kasdien į jas primetama šūsnys reklaminių lapelių. Jeigu porą dienų šeimininkai jų neišima, užkimštos dėžutės byloja: namie nieko nėra.

Tačiau akivaizdžiausiai apie šeimininkų nevarstomas butų duris kalba ant rankenų pakabinamos reklamos. Šiomis dienomis miesto centre gyvenantys klaipėdiečiai stebėjo, jog taip reklamuojami maisto papildai.

Ilgą laiką ant rankenų vis dar tebekabantys reklaminiai lapeliai byloja apie tai, kad namuose nieko nebuvo visą parą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.